Hospital Logistics is beste Aarschotse onderneming

Hospital Logistics uit Aarschot werd door Voka regio Aarschot verkozen tot Onderneming van het Jaar 2014. Het bedrijf verleent sinds 1996 logistieke diensten aan ziekenhuizen en zorginstellingen.

22 december 2014

Delen

Eric Dewaet mocht de trofee namens Hospital Logistics in ontvangst nemen.

Hospital Logistics werd in 1996 opgericht vanuit het UZ Leuven. "De universitaire ziekenhuizen werden geconfronteerd met ruimtegebrek in hun magazijnen", vertelt gedelegeerd bestuurder Eric Dewaet. "Op de campus Gasthuisberg wou men liever ruimte vrijhouden voor zorg, onderwijs en onderzoek, en daarom ging men op zoek naar een externe locatie." Dat werd het eerste distributiecentrum van Hospital Logistics in Aarschot. Eerst leverde het bedrijf alleen aan het UZ Leuven, maar in de loop der jaren kwamen er meer ziekenhuizen en zorginstellingen bij.

Specifieke aanpak

De corebusiness is de bevoorrading van verbruiksgoederen voor meerdere zorginstellingen. Zo worden bijvoorbeeld de verschillende campussen van de ziekenhuizen van Leuven, Diest en Geel door Hospital Logistics bevoorraad vanuit Aarschot. In Nederland zijn er distributiecentra in Capelle aan den IJssel, Heerenveen, Apeldoorn en Oss.

Logistieke dienstverleningen voor de gezondheidssector vraagt een specifieke aanpak, vertelt Erik Dewaet. Een ziekenhuis heeft een enorme diversiteit aan goederen nodig, gaande van kantoormateriaal, drukwerk en onderhoudsproducten tot medisch verzorgend materiaal en steriel materiaal. Veel producten moeten tot op stukniveau geleverd kunnen worden en op de juiste afdeling terechtkomen, en dat alles met een zeer korte doorlooptijd – een ziekenhuis houdt maar een kleine werkvoorraad aan. De klanten van Hospital Logistics kiezen zelf bij welke leveranciers ze hun producten betrekken. Hospital Logistics koopt de goederen aan en neemt het volledige aankoop- en toeleveringsproces over.

Flinke groei

Het Medisch Distributie Centrum in Aarschot is 11.000 vierkante meter groot, en er werken 90 mensen. Enerzijds zijn er de logistieke activiteiten in het magazijn (goederenontvangst, picking, verzending, controle/kwaliteit) en het transport. Daarnaast fungeert Aarschot als hoofdkantoor, met typische functies zoals ICT, boekhouding, business development, projectteam, accountmanagement en klantendienst.

Hospital Logistics is in volle expansie; in tien jaar tijd steeg de tewerkstelling van 40 naar meer dan 200 werknemers. De onderneming behield echter een vlakke structuur met korte beslissingslijnen. "We willen een daadkrachtig bedrijf blijven, waar medewerkers veel verantwoordelijkheid kunnen opnemen", zegt Eric Dewaet.

De trofee Voka - Kamer van Koophandel regio Aarschot wordt toegekend op basis van de bedrijfsresultaten, de tewerkstelling, een positieve bedrijfsaanpak en groei, het kwaliteitsstreven en de zorgzame omgang met mensen en milieu.

 

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.