Bedrijven willen hooggeschoolden voor prestige

Voor bijna een derde van de 281.661 jobaanbiedingen die de VDAB in 2007 ontving, was een diploma hoger onderwijs vereist. Sindsdien is de vraag naar hooggeschoolden enkel maar blijven stijgen.

22 december 2008

Delen

Ook Paul Poels van de VDAB-studiedienst stelt vast dat de vraag naar diploma's stijgt. "Een aantal sectoren zoals banken en verzekeringen gaan steeds meer op zoek naar mensen met diploma's hoger onderwijs van het korte type, waarvoor ze vroeger nog genoegen namen met een diploma secundair onderwijs. Heel wat lagere bediendenfuncties zijn bovendien geautomatiseerd. Voor wat overblijft, zoekt men vaak polyvalente krachten, wat dan overeenkomt met een diploma hoger onderwijs of gelijkwaardig door ervaring."

"Het is niet gemakkelijk", geeft Leo De Valck toe. Zelf bestormde hij halverwege de jaren zestig de arbeidsmarkt met niet meer dan een A2-diploma mechanica. "Maar ik denk echt niet dat je een diploma nodig hebt om werk te vinden. Iemand die op zijn achttiende stopt met studeren, hard wil werken en een duidelijk doel voor ogen heeft, kan zich volgens mij nog altijd opwerken." Leo is inmiddels 62 en als directeur met een veertigtal consultants onder zijn hoede nog steeds betrokken bij De Valck Consultants.

Verdiepingen vol universitairen

"Als er sprake is van schaarste willen bedrijven hun vereisten wel eens bijstellen", zegt Greg Bastiaensen, zaakvoerder van YER, een rekruteringsbureau dat zich focust op hooggeschoolden. "Maar zolang ze overtuigd zijn dat een bepaalde functie kan ingevuld worden door een hooggeschoolde mikt men zo hoog mogelijk."

Volgens De Valck worden tegenwoordig zo hele verdiepingen gevuld met universitairen. "Maar niet iedereen kan directeur worden. En wat is het resultaat? Dat na vier jaar de helft wegloopt of gedemotiveerd is omdat ze niet kunnen krijgen waar ze van droomden. Dan ben je toch beter met een paar laaggeschoolden die wel kans op promotie maken."

Visitekaartje

Waarom hechten bedrijven dan zoveel belang aan diploma's? "Vaak is het niet meer dan een visitekaartje. Het staat gewoon chique om kunnen te zeggen dat van je duizend werknemers er negenhonderd universitairen zijn", meent De Valck.

"Prestige speelt daar soms zeker in mee", zegt Bastiaensen. "Ik kom wel eens kandidaten tegen met een bachelordiploma die me zeggen dat ze ander werk zoeken omdat ze zonder masterdiploma niet kunnen doorgroeien bij hun huidige werkgever. Een diploma is en blijft nu eenmaal een criterium."

Poels, die niet ontkent dat bedrijven vooral hooggeschoolden zoeken, voegt daar een nuance aan toe. "Ook het tegengestelde gebeurt. Steeds meer bedrijven laten hun diplomavereisten zakken. De krapte op de arbeidsmarkt dwingt hen daar nu eenmaal toe. In plaats van iemand te zoeken met een diploma gaan ze rekening houden met nuttige ervaring."

bulletsHooggeschoolde functies worden knelpuntberoepen    

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.