Hoeveel verdient Boussoufa bij RSCA?

Aanvallende middenvelder Mbark Boussoufa bleek met zijn 13 goals en 17 assists onmisbaar voor de 30ste kampioenstitel van RSC Anderlecht. Daarom werd hij ook in 2010 beloond met een Gouden Schoen, de tweede op zijn palmares

21 april 2010

Delen

Soulier d'or 2010, Mbark Boussoufa (RSC Anderlecht)
Gouden Schoen 2010, Mbark Boussoufa (RSC Anderlecht)

Met zijn jaarsalaris van 1,3 miljoen euro was Mbark Boussoufa vorig jaar al de best betaalde speler in België. RSCA-voorzitter Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck waren echter zo tevreden dat zij de kampioenenmaker in 2011 een brutoloon van 1,6 miljoen euro beloofden. “Anderlecht voelt zich goed met Boussoufa en wij willen dat Boussoufa zich goed voelt bij ons”, gaf Van Holsbeeck als uitleg.

Wat spelerslonen in België betreft, mag men ervan uitgaan dat de best verdienende spelers bij RSC Anderlecht spelen, de rijkste club van het land.

Romelu Lukaku & co

Hoeveel RSCA-spits Romelu Lukaku verdient, is niet precies geweten. "Zijn loon schommelt rond 500.000 euro bruto per jaar", hoorden we uit goed ingelichte bron.

Naar verluidt bedraagt het loon van een gemiddelde voetballer bij RSCA 351.000 euro. Dat van een Club Bruggespeler 336.979 euro, van een Standardspeler 248.336 euro.

(kv) – Bron: Nieuwsblad.be / Gazet van Antwerpen           

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.