Hoeveel verdiende Stieg Larsson al sinds zijn dood?

Stieg Larsson

De Zweedse schrijver Stieg Larsson overleed in 2004. Een jaar later werd het eerste boek van zijn Millennium-trilogie, 'Mannen die vrouwen haten', gepubliceerd. De jaren daarop volgden deel 2 en 3, 'De vrouw die met vuur speelde' en 'Gerechtigheid'. En dat heeft de auteur geen windeieren gelegd… zij het dan postuum.

Van de drie boeken samen werden intussen 28 miljoen exemplaren verkocht, waarvan 1 miljoen in elektronische versie, goed voor naar schatting 430 miljoen euro.

Hollywoodsucces verzekerd

Het succes van Larssons boeken en de verkoop ervan is de laatste tijd alleen nog maar groter geworden. Onlangs raakte nog bekend dat James Bondacteur Daniel Craig de hoofdrol krijgt in de Hollywoodverfilming van de Millennium-trilogie. De eerste film uit de reeks, 'The girl with the dragon tattoo', zal geregisseerd worden door David Fincher.

Na Larssons dood werd trouwens ook nog een onvoltooid vierde boek aangetroffen, alsmede een synopsis voor een vijfde en een zesde deel. Uit aantekeningen van Larsson moest blijken dat de Zweed in totaal tien boeken wilde schrijven.

(kv) - Bron: Express.be 

02/08/2010

  • 02 augustus 2010