Hoeveel krijgt Romelu Lukaku betaald?

Romelu Lukaku is een van dé grootste goalgetters van onze nationale ploeg. Maar hoeveel verdient hij eigenlijk met voetballen?

22 juni 2016

Delen

Transfers

De 23-jarige topatleet die al pro werd op zijn 16de speelde onder andere voor Anderlecht en Chelsea, en werd overgekocht door Everton in 2014. Dat legde hem duidelijk geen windeieren.

Chelsea kocht de spits van Anderlecht voor maar liefst 12 miljoen euro, waarna hij na enkel seizoenen al weer werd overgekocht door Everton voor 36 miljoen euro (28 miljoen pond).

Loonbrief

Bij Everton verdient Lukaku wekelijks gemiddeld 52.100 euro. Sinds hij zich aansloot bij de club, verdiende hij dus al zo’n 5.146.355 euro (of 3.953.344 pond).

Kan je moeilijk inschatten hoeveel dat is? Laten we even vergelijken ...

  • Het zou Lukaku maar 43 dagen en 18 uur kosten om te verdienen wat Barack Obama verdient in een jaar.
  • Waarom voor een gewone Xbox One kiezen, Lukaku kan gemakkelijk tien 24-karaats Gold Xbox Ones (ter waarde van 7.810 euro) kopen en hij zou er maar 10 dagen en 12 uur voor moeten sparen.
  • Spaar jij een heel jaar voor een vakantie naar de Maldiven? Lukaku kan er na 1 dag, 34 minuten en 12 seconden al naartoe.
  • Werkt hij 2 dagen en 15 uur langer, dan kan hij ineens een jetski kopen om mee te nemen op vakantie.

Daar zitten uiteraard zijn inkomsten van portretrechten en advertentiedeals (zoals Kinder Bueno) niet bij inbegrepen.

In totaal zou Lukaku zijn vermogen geschat worden op 14.981.958 euro.

Bonussen

Ook voor het winnen van een WK of EK komt er nog een mooie bonus bij, want Lukaku heeft er met de Rode Duivels nog een mooie bijverdienste bij. Zo kregen de spelers van ons nationale team na het verlies van de kwartfinale tegen Argentinië op het WK 2014 nog een bonus van 350.000 euro, waar na de belastingen nog zo’n 150.000 euro van overblijft. Ter vergelijking: dat is ongeveer evenveel als de premie van de Duitse WK-winnaars.

Slagen de Belgen er deze zomer in om Europees Kampioen te worden, dan zal dat ook weer wat opleveren. Uiteraard gaat niet heel de prijzenpot integraal naar de spelers, maar wel naar de voetbalbond. Een overwinning zou de rekening van de bond met 27 miljoen euro aanspekken.

Daarvan zou wel nog 16,2 miljoen euro naar de ploeg gaan. Omgerekend zouden ze dan elk 704.000 euro moeten ontvangen, wat na de belastingen toch nog zo’n 300.000 à 350.000 euro betekent. Ter vergelijking: het Duitse team zou bij winst maar de helft krijgen. Daar hebben de Duivels ex-CEO Steven Martens voor te danken die de omvangrijke EK-premie al wist te onderhandelen tijdens de aanloop naar het WK in Brazilië in 2014. Al probeert de bond er wel voor te zorgen dat de premies terug wat te laten dalen.

Lijkt het loon je wat aan de hoge kant? Dat is het, maar internationaal gezien valt het nog te relativeren. We zijn misschien wel wat jaloers op zijn fortuin, maar de trainingen zijn waarschijnlijk niet al te benijdenswaardig. Plus, elke supporter springt toch juichend recht als hij weer eens scoort en dan heffen ze maar al te graag een glas op zijn succes.

Goeie bal, Lukaku! 

(sjv) – Bron: whatfootballersearn.com / derijkstebelgen.be / Ja.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.