Hoeveel kost een ruimte-reisje van 10 minuten?

Zou jij wel eens tussen de sterren willen vliegen en neerkijken op de aarde? Begin dan al maar te sparen ...

29 augustus 2017

Delen

Blue Origin
Blue Origin kan tot maximaal zes passagiers meenemen op 100 kilometer hoogte.

De Amerikaanse ondernemer Jeff Bezos, topman van Amazon en ruimtevaartbedrijf Blue Origin, wil over enkele jaren toeristen een ruimtesprong van ongeveer tien minuten aanbieden.

De ruimtecapsule van Blue Origin zal maximaal zes passagiers kunnen meenemen tot een hoogte van zo’n 100 kilometer, waar de dampkring in de ruimte overgaat. Daar zullen de passagiers gedurende vier tot vijf minuten volledige gewichtloosheid kunnen ervaren.

Kostprijs?

Om deze droom te realiseren moet je een best astronomisch bedrag ophoesten van zo’n 250.000 dollar, omgerekend een slordige 212.000 euro, landing in West-Texas inclusief.

Jeff Bezos beklemtoont weliswaar dat de ambities van Blue Origin verder reiken dan de organisatie van een ruimtesprong voor vermogende toeristen. Het is immers de bedoeling dat dit project de bouw van een zwaardere draagraket New Glenn helpt financieren, die in staat moet zijn om satellieten te lanceren en uiteindelijk ook astronauten in een baan rond de aarde te brengen. De totale kostprijs hiervan? Een ruwe 2,5 miljard dollar, oftewel 2,12 miljard euro.

(kv) - Bron: Express 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.