Hoe wordt de McDonald’s hamburger gemaakt?

Heeft u zich altijd al afgevraagd hoe er precies in de keuken van een doorsnee McDonald’s te werk wordt gegaan? Deze twee filmpjes tonen alvast een leuke blik achter de schermen. Want waarom ziet de hamburger van een McDonald’s-reclame er altijd beter uit dan diegene die u in handen krijgt?
#

Filmpje 1 laat duidelijk zien hoe het komt dat een hamburger van McDonald’s er steevast beter uitziet op televisie en in tijdschriften dan de hamburger die u in de fastfoodketen bestelt.

In filmpje 2 wordt uitgelegd waar een hamburger van McDonald’s zijn specifieke smaak vandaan haalt.



Ten slotte hebben we voor jou nog enkele leuke weetjes over McDonald’s bijeen gesprokkeld …

Wist je dat …

… het allereerste McDonald’s restaurant in 1940 werd geopend, in het Amerikaanse San Bernardino (California)?

fast food pioniers Richard ‘Dick’ en Maurice ‘Mac’ J. McDonald voor het eerst hun Speedee Service System introduceerden in 1948?

… zakenman Ray Kroc de toenmalige McDonald’s keten overkocht in 1955, om er vervolgens een multinational van te maken?

… mascotte Ronald McDonald in 1963 het levenslicht zag? Nog steeds vind je in de kinderafdeling van veel ziekenhuizen een Ronald McDonald Huis, een logeerhuis voor ouders en broertjes of zusjes van zieke kinderen.

… het eerste Europese McDonald’s filiaal werd geopend bij onze Noorderburen, in Zaandam (Nederland) in 1971?

… McDonald’s vandaag 32.000 vestigingen in 117 verschillende landen telt en zo’n 47 miljoen klanten per dag bedient?

(nm) 

3 juli 2012
Anderen bekeken ook