Hoe wens je je baas een prettige kerst?

kerstcadeau

Bijna een op de drie werknemers stuurt een kerstkaartje naar zijn of haar collega’s. In België koopt een op vijf werknemers een cadeautje voor de baas.

Twintig procent van de Belgen koopt een kerstcadeau voor zijn baas, zo blijkt uit een onderzoek van Jobsvandaag.be bij 500 werknemers. Meestal legt een hele groep werknemers een bedrag samen om dan één cadeau te kopen.

Het populairste cadeau voor de baas is een ‘belevenisbon’ voor bijvoorbeeld een citytrip of saunabezoek. Daarna volgen een boekenbon en een fles drank.

En je collega’s?

Uit een jaarlijks onderzoek van de wenskaartenservice Greetz blijkt dan weer dat negen op de tien Nederlanders wenskaartjes verstuurt tijdens de feestperiode. Bijna een op drie vergeet daarbij niet om ook naar enkele collega’s een kerstkaart te sturen.

De meeste kaartjes worden bij warenhuizen gekocht (40%), maar er worden ook steeds meer wenskaarten online besteld en verstuurd. Concreet gaat het om een stijging van 40% ten opzichte van vorig jaar. Bijna een kwart van de Nederlanders maakt zijn wenskaarten zelf.

(mo) 

Meer info over Samenwerken , Collega's , Bazen

20/12/2017