Hoe scoor je best op een jobbeurs?

Een jobbeurs, zoals Career Launch van Jobat, is de ideale gelegenheid om tientallen interessante werkgevers te ontmoeten. Een goede eerste indruk achterlaten is daarbij cruciaal.

4 maart 2015

Delen

Hou onze Career Launch-pagina in de gaten voor alle details over de volgende Career Launch bij jou in de buurt!

Wij geven je graag enkele tips om het maximum uit je bezoek te halen.

Zo scoor jij het best op een jobbeurs: 

1. Wees voorbereid

Puzzel op voorhand uit welke bedrijven aanwezig zullen zijn en naar welke profielen zij precies op zoek zijn. Google en andere zoekmachines zijn daarbij je beste vrienden. Kom zoveel mogelijk te weten over de cultuur van de bedrijven waarin je geïnteresseerd bent. Zo kan je gericht vragen stellen en je zal snel merken dat dit enorm geapprecieerd wordt.

2. Laat een (positieve) indruk achter

We hoeven je niet te vertellen dat een lading cv’s bij de hand hebben absoluut noodzakelijk is op een jobbeurs. Zonder cv wordt het immers zeer moeilijk voor HR-managers om zich jou achteraf nog te herinneren. Een foto bij je cv voegen is bijgevolg ook ontzettend handig, zo weten werkgevers bij het bekijken van de vele cv’s makkelijker wie je bent.

3. Verbreed je interesse

Niet alleen de bekende bedrijven, maar ook de iets kleinere en onbekende bedrijven kunnen voor jouw carrière interessant zijn. Een jobbeurs draait er immers om dat je op korte tijd in contact komt met zoveel mogelijk toekomstige werkgevers. Profiteer hier dan ook van.

4. Zorg dat je professioneel overkomt

Een maatpakje of een feestelijk kostuum aantrekken is niet echt nodig, maar met een laag hangende, kapotte broek en bijhorende truckerspet maak je ongetwijfeld niet de indruk die je wenst na te laten. Kleed je daarom netjes zonder daarbij je eigen stijl te verloochen. Gedraag je ook professioneel en probeer enthousiast en met een positieve ingesteldheid toekomstige werkgevers te overtuigen van jouw kwaliteiten.

5. Ken jezelf

Wees voorbereid op standaard sollicitatievragen als ‘Wat zijn jouw zwaktes?’ of ‘Wat zijn jouw sterktes?’. Denk hier over na, maar probeer ook niet té origineel uit de hoek te komen. Gewoon eerlijk zijn wordt door vele werkgevers meer op prijs gesteld.

Hou onze Career Launch-pagina in de gaten voor alle details over de volgende Career Launch bij jou in de buurt! 

(nm) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.