Hoe krijg je meer kansen in 2015?

Denk je vaak dat collega's meer kansen krijgen dan jij? En vraag je je dan soms af hoe dat komt? De grote variant is vaak hun mindset, met welke insteek zij naar het leven kijken, de positieve bril die ze op hebben en daardoor meer kansen zien.

20 januari 2015

Delen

kansen krijgen

Hieronder 3 tips waardoor dit ook voor jou werkelijkheid kan worden …

1. Concentreer op wat je wil

Als je je concentreert op wat je wil, in plaats van op wat je niet wil of waar je bang voor bent, dan creëer je een andere energie. Ten eerste straal je die andere energie ook uit naar anderen.

Ten tweede ga je alles door een positievere bril bekijken en dat zorgt ervoor dat je alles ook positiever gaat interpreteren. Deze positieve insteek maakt dat je positiever overkomt en dat de kansen automatisch zullen volgen.

2. Wat je denkt en voelt straal je uit

Heb je weinig zelfvertrouwen? Zit je niet op de juiste werkplek? Ben je bang voor je eigen succes? Dat straal je uit, en wat je uitstraalt krijg je terug: je legt moeilijk contacten, zowel naar naaste collega's als naar andere medewerkers in het bedrijf.

Ga op zoek naar de oorzaak van die negatieve gevoelens en werk er aan: coaching is hier hét middel voor.

3. Sta in het leven met een positieve mindset

Als je door je professioneel of persoonlijk leven stapt met een positieve mindset heb je meer kans dat positieve dingen en kansen je overkomen. Naast aandacht voor het positieve is ook relativeren belangrijk. 's Avonds een dankbaarheids- of realisatieboekje invullen maakt dat je meer open staat voor je eigen succes: je staat stil bij je dag en je laat toe dat je jezelf even bewondert.

Het leuke hieraan is dat je niet alleen meer aandacht hebt voor het positieve (en dat dat positieve dan weer groeit), maar ook dat je je comfortzone groter maakt. Als je dit combineert met kleine stapjes uit je comfortzone te zetten, groei je enorm.

Hoe zit dat bij jou?

Wat zijn jouw successen? Laat je successen wel toe? Of heb je vooral aandacht voor het negatieve? En denk je vooral dat je het niet zal kunnen of dat je het succes niet verdient? Wat of wie heb je nodig om je in deze tocht te begeleiden?

Voor begeleiding kan je altijd terecht bij Work Life Balance Opleiding en Coaching. Boek nu een kennismakingsgesprek. 

(ac) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.