Het startloon van een cliëntenadviseur bij KBC: 2.045 euro bruto

Jochem Verhaegen
  • Naam: Jochem Verhaegen (20)
  • Functie: cliëntenadviseur bij KBC
  • Brutoloon: 2.045 euro
  • Nettoloon: hoopt op 1.350 euro

Jochem Verhaegen, een professionele bachelor financiën en verzekerigen, komt net van de schoolbanken. Sinds 1 september is hij aan de slag als cliëntenadviseur bij KBC Bank en Verzekering.

Van zijn brutoloon hoopt hij eind deze maand zo’n 1.350 euro netto over te houden. "Daar ben ik best tevreden mee en het komt overeen met wat ik verwachtte. Bovendien krijg ik nog heel wat voordelen, wat het pakket als geheel interessant maakt."

Extralegale voordelen

Woon-werkverkeer krijgt Jochem volledig terugbetaald door zijn werkgever. Die biedt hem ook een hospitalisatieverzekering een een pensioenplan aan en geeft hem korting op bank- en verzekeringsproducten. En dan zijn er nog de maaltijd- en de ecocheques.

"De voordelen spreken me het meest aan, vooral de korting op de bankproducten. Als ik over enkele jaren met mijn vriendin ga samenwonen, komt dat goed van pas. Een gsm van het werk heb ik niet, maar dat vind ik ook minder belangrijk. En een bedrijfswagen heb ik niet nodig, ik woon op amper vijf kilometer van het werk.

(mo)        

Meer info over Hoeveel ben ik waard?

10/09/2010