Het loon van een studieloopbaanbegeleidster en ombudsvrouw: 2.000 euro netto

We vroegen aan Elien uit Heist-op-den-Berg hoeveel ze verdient en wat haar job inhoudt.

12 februari 2018

Delen

Elien Van den Bruel
  • Leeftijd: 25
  • Gemeente: Heist-op-den-Berg
  • Beroep: studieloopbaanbegeleidster en ombudsvrouw bij KU Leuven
  • Studies: Master Pedagogische Wetenschappen, optie Onderwijs- en Opleidingskunde + Specifieke Lerarenopleiding Gedragswetenschappen
  • Privé: samenwonend
  • Bruto maandloon: ongeveer € 3.300
  • Netto maandloon: ongeveer € 2.000
  • Extralegale voordelen: terugbetaling openbaar vervoer, fiets, hospitalisatieverzekering, ecocheques

Wat doe je als job?

Ik werk op de dienst Studiebegeleiding en Ombuds van de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. Ik ondersteun de studenten van de richting Psychologie voor en tijdens hun studieloopbaan, bij het maken van keuzes en bij de ontwikkeling van hun studievaardigheden. Ook bied ik hen een luisterend oor wanneer ze vragen of problemen hebben. Vaak gebeurt dit aan de hand van individuele gesprekken, maar daarnaast geef ik ook workshops rond bijvoorbeeld studievaardigheden. Dat kan gaan van het opmaken van een planning tot het voorbereiden van examens. Het andere deel van mijn job is gericht op de ombudswerking bij examens voor alle studenten van de faculteit. Als ombudsvrouw ondersteun ik studenten met een beperking door de faciliteiten die ze krijgen praktisch uit te werken. Het gaat hier bijvoorbeeld over het voorzien van een laptop met voorleessoftware of schrijfassistentie voor studenten met een motorische beperking. Daarnaast kunnen ook de andere studenten bij mij terecht wanneer ze bijvoorbeeld ziek zijn. Wanneer studenten vragen of problemen hebben in verband met de examens, dan treed ik op als vertrouwenspersoon. Eigenlijk kan ik het heel kort samenvatten: ik sta altijd klaar voor de student.

Doe je je job graag?

Ja, ik vind mijn job heel tof. Vooral omdat we bij de dienst Studiebegeleiding en Ombuds het aanspreekpunt van de studenten zijn. Ze kunnen altijd bij ons terecht, met welke vraag dan ook. En dat kan op een heel laagdrempelige manier, ook al is de universiteit zo groot. We proberen zoveel mogelijk te verwezenlijken, en daar haal ik veel voldoening uit. Wat mijn job nog leuker maakt, is het feit dat ons jonge, dynamische team zo goed functioneert. Wanneer we iets moeten overleggen, en dat gebeurt vaak, dan kan dat altijd op een luchtige en informele manier.

Wat vind je van je loon?

Ik ben heel tevreden over mijn loon. Voor een pedagoog krijg ik enorm goed betaald, wat ik in eerste instantie niet verwacht had. Toen ik mijn eerste loonbrief kreeg, was ik aangenaam verrast. (lacht)

Hoeveel uren werk je per week?

Meestal werk ik 38 uur per week, maar daar kunnen tijdens drukke periodes overuren bijkomen. Ook werk ik soms op zaterdag, wanneer er infodagen georganiseerd worden of wanneer de examens in volle gang zijn. Die overuren en zaterdagen worden altijd vergoed in de vorm van verlofdagen.

Spaar je?

Natuurlijk! Momenteel spaar ik zo’n €1.200 per maand. Ik doe echt mijn best om nu zo goed mogelijk te sparen zodat ik verre reizen kan maken en later een huis kan bouwen. Voor mijn pensioen spaar ik ook het maximumbedrag per maand.

Wat is je grootste kost?

Ik woon samen met mijn vriend in een appartement, en we delen de huur, de maandelijkse kosten en de boodschappen. Aan die dingen geef ik momenteel het meeste geld uit. Gelukkig hoef ik geen rekening te houden met autokosten, want ik neem het openbaar vervoer naar mijn werk.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Aan peperdure auto’s en technologische snufjes. En merkkledij, want daar snap ik het nut niet van. Er bestaan genoeg kledingmerken die betaalbaar én kwalitatief zijn.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik geef heel graag geld uit aan verre reizen, omdat ik zoveel mogelijk van de wereld wil zien. Ik word echt gelukkig wanneer ik vliegtickets, overnachtingen en uitstapjes kan boeken. En cadeautjes kopen voor vrienden en familie, dat doe ik ook heel graag. Daarnaast geef ik met plezier geld uit aan nieuwe kleren of decoratie voor ons appartement, en ga ik graag op restaurant.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Als ik écht veel geld zou winnen, zou ik een groot deel aan een goed doel geven dat zich inzet voor ontwikkelingssamenwerking. Daarna zou ik een grote reis maken en leuke dingen doen met familie en vrienden. Ik zou mijn winst niet uitgeven aan materiële dingen, maar aan onvergetelijke activiteiten. Stoppen met werken? Dat zou ik sowieso niet doen, want ik zou in een zwart gat vallen als iedereen rondom mij elke dag naar z’n werk zou gaan en ik gewoon thuis zou zitten.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.