Het loon van een onderneemster: 1.900 euro netto

We vroegen aan Yana (30) uit Tielrode hoeveel zij verdient en wat ze precies doet.

21 februari 2018

Delen

Yana Poelman
  • Leeftijd: 30
  • Gemeente: Tielrode
  • Beroep: ondernemer
  • Studies: Bachelor Journalistiek
  • Privé: wettelijk samenwonend met 1 kind
  • Netto maandloon: € 1.900
  • Extralegale voordelen: een bedrijfswagen, gsm en laptop

Wat doe je als job?

Ik heb in oktober 2017, samen met een ex-collega, Kompagnon opgericht. We begeleiden kmo’s bij hun sales en marketing. Het idee is ontstaan omdat we vroeger vaak samenwerkten met ondernemers en merkten dat zij moeite hadden om sales & marketing op de juiste manier in te zetten voor hun bedrijf. Dus zijn we gestart met Kompagnon, een bedrijf dat hen dat uit handen neemt.

Concreet bekijken we bestaande acties en strategieën, bespreken we nieuwe pistes en gaan zelf in die bedrijven aan de slag. We bekijken op welke doelgroepen ze zich vandaag richten, hoe de communicatie verloopt en wat er beter kan. Maar ook op strategisch vlak kijken we mee. We stellen een plan op en voeren dat ook mee uit. Want het gebeurt veel te vaak dat er grootse plannen worden opgesteld, maar dat er niets mee gedaan wordt.

Doe je je job graag?

Ik doe dit werk heel graag. Je bepaalt je eigen agenda en werkt voor bedrijven met passie. Ook de afwisseling tussen de verschillende sectoren vind ik interessant. Van de autosector tot een sociaal secretariaat: onze klanten zijn heel verschillend, en dat maakt het leuk.

Wat vind je van je loon?

Daar ben ik best tevreden mee. Ik verdien misschien iets minder dan toen ik nog in dienstverband werkte, maar daartegenover staan ook veel voordelen. Ons kantoor is dichtbij huis, dus ik sta geen uren meer in de file. Ik plan ook mijn eigen agenda. Zo kan ik werk en gezin perfect combineren.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik kom gemakkelijk aan 50 uur per week, met soms uitschieters waarin ik 60 of 70 uur werk. Ik zal altijd iets meer moeten werken dan iemand met gewone uren, maar daar krijg ik veel voor terug.

Spaar je?

Ik bekijk de afbetaling van ons huis als sparen. Daarnaast zet ik samen met mijn partner ook wel wat opzij op een gezamenlijke rekening. Dat is dan voor reizen, etentjes of andere leuke dingen.

Wat is je grootste kost?

De afbetaling van ons huis staat duidelijk op de eerste plaats. En daarnaast vallen de kosten die een kindje meebrengt ook niet te onderschatten.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Aan auto’s, die zeggen mij echt niks. Als een auto veilig is en mij van punt A naar punt B brengt, is dat voor mij genoeg. Ik heb echt geen behoefte aan de laatste nieuwe snufjes.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan reizen en aan lekker eten. Ik ben een echte Bourgondiër. We gaan geregeld met ons tweetjes uit eten, maar ik nodig ook graag thuis vrienden uit voor een uitgebreide barbecue of een lekker diner. Op zo’n momenten moet het ook altijd vers zijn, met alles erop en eraan.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Het is vast niet het meest originele antwoord, maar ik zou veel meer reizen. Er staan nog zo veel bestemmingen op mijn verlanglijst. De eerste reis zou naar Japan gaan. Zowel op vlak van natuur en cultuur een geweldig land.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.