Het loon van een medewerkster aan de KU Leuven: 1.300 euro netto

We vroegen Lieve Vranckx (34) uit Leuven hoeveel zij verdient ...

3 juni 2013

Delen

Lieve Vranckx
Lieve Vranckx (34), Leuven
  • Beroep: medewerkster aan de KU Leuven
  • Privé: alleenstaand
  • Brutoloon: 1.700 euro
  • Nettoloon: 1.300 euro (werkt 80%)
  • Extra: hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, dienst Samenaankoop, fiets.

Wat doe je voor job?

Ik combineer 2 verschillende jobs aan de KU Leuven: ik werk als administratief medewerker voor Alumni Office (de vereniging van oud-studenten) en als onthaalmedewerker bij de Dienst Onderzoekscoördinatie.

Alumni Office is de overkoepelende organisatie van de meer dan 30 facultaire alumnikringen van de KU Leuven. Ons hoofddoel is het informeren van de 155.000 oud-studenten over de wetenschappelijke, onderwijskundige, culturele en sociale actualiteit binnen de KU Leuven. We doen dit via een website, nieuwsbrieven, de Campuskrant en magazines per alumnikring. De alumni kunnen via onze database ook hun oude contacten vernieuwen en bruggen bouwen. Binnen dit departement sta ik onder meer mee in voor het beheer van de alumnidatabank, het nalezen van brochures, de inschrijvingen en de betalingen voor lezingen en voordrachten.

De Dienst Onderzoekscoördinatie richt zich op de vorming van jonge onderzoekers, de ondersteuning van toponderzoek, de internationalisering van onderzoekers en onderzoek, ... Als onthaalmedewerker ben ik onder andere verantwoordelijk voor het ontvangen van bezoekers en leveranciers, de reservaties van lokalen, de logistieke ondersteuning van het departement en het inscannen en archiveren van onderzoeksdossiers.

Doe je je job graag?

Ja! Het is inspirerend om in de academische wereld te werken en te zien dat er zoveel boeiend onderzoek gebeurt. Ik geniet ook van de variatie die mijn 2 jobs mij brengen en de vele ontmoetingen met mensen: de bezoekers van de activiteiten, het verdedigen van doctoraten, testinterviews voor onderzoeksvoorstellingen, ... Ik hou ook wel van de uitdaging in mijn werk: het jongleren en plannen zodat alles op wieltjes loopt.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk 80%, dus zo’n 32 uur per week. Overuren kan ik recupereren.

Wat vind je van je inkomen?

Het is een redelijk inkomen. Maar het feit dat ik op twee verschillende diensten werk en op de hoogte moet blijven van het reilen en zeilen van deze twee diensten, zorgt ervoor dat ik continu tegen deadlines aankijk en handen te kort kom.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Als het een job is die me voldoening geeft, als de werksfeer goed is en de job dichtbij huis is, wil ik het eventueel wel overwegen. Maar momenteel is dat niet aan de orde. Doordat ik al 15 jaar aan de KU Leuven werk en al voor 10 verschillende diensten heb gewerkt, ken ik mijn weg in ‘het dorp KU Leuven’ en dat is leuk. Ik zou dat niet zomaar opgeven.

Spaar je?

Ik probeer iedere maand een beetje te sparen voor wanneer er extra kosten zijn.

Wat is je grootste kost?

Mijn huishuur.

Let je meer op je centen door de crisis?

Ja, want sinds de invoering van de euro en sinds de crisis zijn de prijzen van veel producten en diensten gestegen, maar mijn loon is niet in verhouding toegenomen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik koop graag lekker en gezond eten, en ga af en toe op restaurant. Ik hou ook van (culturele) uitstapjes en op stap gaan met vrienden. Daarnaast investeer ik regelmatig in producten die gerelateerd zijn aan aromatherapie.

Waar droom je van?

Van een eigen huis met tuin en van reizen. Dat ik het financieel zo comfortabel heb dat ik me geen zorgen hoef te maken en dat ik mijn dierbaren financieel kan helpen. Het zou wel fijn zijn als ik in 1 departement tewerkgesteld zou zijn zodat ik me meer kan specialiseren. Ik droom ook van een respectvolle samenleving waar iedereen tolerant is voor de diversiteit binnen de eenheid.

(mr) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via online@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.