Het loon van een Internal Sales Engineer: 2.602 euro bruto

We vroegen aan Jeroen Van Esbroeck (25) uit Duffel wat hij doet en hoeveel hij verdient.

15 april 2019

Delen

Jeroen Van Esbroeck
Jeroen Van Esbroeck (25) uit Duffel
  • Beroep: Internal Sales Engineer Spare Parts bij GEA.
  • Studies: Marketing Management (A2)
  • Privé-situatie: Feitelijk samenwonend
  • Bruto maandloon: 2.602 euro
  • Netto maandloon: +/- 1.770 euro
  • Extralegale voordelen: Maaltijdcheques 8 euro/dag, ecocheques, laptop, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, 13e maand

Wat doe je als job?

Ik ben een Internal Sales Engineer Spare Parts bij GEA.

Wat houdt die functie in?

GEA is een fabrikant van machines en technologieën, actief in verschillende markten. Alle verkochte machines hebben na verloop van tijd ook onderhoud nodig. Ik ben de interne contactpersoon voor de verkoop van de nodige reserveonderdelen. Ik zorg er dus mee voor dat de juiste onderdelen op tijd op de juiste plaats terechtkomen, zodat de klanten hun producten (bier, melk, waterzuivering, farmaceutica, ...) kunnen blijven produceren.

Ik sta onder andere de klanten te woord voor offertes, bestellingen, technische ondersteuning, enzovoort.

Hoe ben je in deze sector terecht gekomen?

Ik was na mijn verhuis naar Duffel op zoek naar een nieuwe werkgever die iets dichterbij gelegen was, en mij tegelijk ook nog kon blijven stimuleren en wou laten bijleren. Via een rekruteringsbureau ben ik dan hier terechtgekomen.

Doe je je job graag?

Zoals bij elk bedrijf zijn er wel pieken en dalen, maar ik doe mijn job zeker graag. De sfeer op kantoor is zeer goed, ik kan makkelijk bij collega's (die langer in dienst zijn) terecht voor extra technische uitleg en ondersteuning.

GEA zelf is ook een heel eerlijke werkgever, vind ik. De inspanningen die je levert, worden zeker opgemerkt en er is een heel flexibele en correcte verstandhouding tussen werkgever en werknemers.

Hoeveel verdien je maandelijks?

Bruto verdien ik 2.602 euro en netto is dat 1.770 euro. Ik ontvang ook nog maaltijdcheques van 8 euro per dag, ecocheques, en heb een groeps- en hospitalisatieverzekering van het werk. Ik heb bovendien een laptop gekregen en heb recht op een 13de maand.

Wat vind je van je loon?

Ik ben tevreden, maar ik zie dit in de nabije toekomst zeker graag nog wat positiever evolueren.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Deze vraag is altijd verschillend te interpreteren. Hoeveel is 'hoger'? Is dit 50 euro of 500 euro per maand? Of nog meer?

Indien ik plots enkele honderden euro’s meer zou kunnen verdienen, ga ik hier zeker eens goed over nadenken. Maar voor een kleine verhoging ‘kom ik mijn bed niet uit’, om het zo te zeggen. De locatie van en de afstand naar het werk is voor mij zeer belangrijk. Ik ben nog jong maar heb er zeker geen nood aan om mijn dagen te slijten in het verkeer.

Hoeveel uren werk je per week?

40, in theorie toch. Wij werken niet met een prikklok en dus kunnen/mogen wij onze dagen zelf iets flexibeler invullen. Soms iets langer, soms niet, afhankelijk van de drukte op dat moment.

Spaar je?

Dat heb ik gedaan, maar ik heb dit jaar samen met mijn vriendin een huis gekocht, dus zal sparen voorlopig even minder goed lukken.

Denk je aan je pensioen?

Dit lijkt nog een ver-van-mijn-bed-show, maar ik ben sinds 2 jaar al wel gestart met pensioensparen.

Wat is je grootste kost?

Momenteel is dat nog de huur van ons appartement, daarna zal dit de afbetaling van onze woning worden.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Aan nutteloze dingen. Als ik iets koop, moet dit altijd een doel of nut hebben. Decoratieve kaarsenhouders/vazen voor decoratie zijn zo een heel mooi voorbeeld van wat voor mij echt nutteloze dingen zijn. Hier kan ik zeker al eens een leuke discussie over hebben met mijn vriendin, die zo'n dingen echt een 'must' vindt in huis. (lacht) 

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan eten, reisjes, technologie en zulke dingen. Al moet ik zeker niet de allernieuwste high-end smartphone hebben, ik loop liever niet rond met een baksteen. Vroeger heb ik nog als jobstudent in de horeca gewerkt en ik blijf het heerlijk vinden om eens lekker te gaan eten. Niet elke week, maar zeker met een speciale gelegenheid is dit de gewoonte. En tegelijk steun ik hiermee de hardwerkende mensen in de horeca, dus dat is mooi meegenomen.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Raar opkijken want ik speel niet, haha! (lacht) Moest ik in theorie wél eens spelen en plots winnen dan weet ik al perfect wat ik ermee zou doen: mijn ouders, broer en zussen, en familie zeker een deel doneren zodat zij zich niet meteen zorgen moeten maken over geld. Ook blijven werken, want ik ben nog te jong om op pensioen te gaan.

Verder zou ik veel op reis gaan, investeren in bijvoorbeeld vastgoed, en heel cliché maar toch: een nieuwe mooie wagen kopen met alles erop en eraan.


Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

(sjv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.