Het loon van een ICT-supportmedewerker: 1.385 euro netto

We vroegen aan Jonas Deckers (24) uit Wiekevorst hoeveel hij verdient ...

18 maart 2016

Delen

Jonas Deckers (24) uit Wiekevorst
  • Beroep: ICT-supportmedewerker
  • Diploma(‘s): Bachelor ICT
  • Privé: ongehuwd, geen kinderen
  • Brutoloon: 1.740 euro
  • Nettoloon: 1.385 euro
  • Extra’s: geen

Wat doe je voor job?

Als ICT-supportmedewerker bekommer ik me om de ICT-support voor zowel de particuliere als professionele klanten. Dagelijks voer ik voornamelijk hardware- en serverherstellingen uit en volg ik het verdere beheer daarvan op.

Doe je je job graag?

Momenteel ben ik bijna één jaar aan het werk en ik doe mijn job enorm graag. Mijn beroep sluit perfect aan bij mijn studies, dus ik heb zeker geen spijt van mijn keuze. Bovendien moet ik amper 3 minuten rijden om op kantoor te geraken. Dat is een enorm voordeel.

Wat vind je van je inkomen?

Ik moet toegeven dat ik graag hetzelfde loon had gehad als mijn medestudenten. Veel van hen verdienen tot 200 euro meer per maand en hebben ook meer voordelen. Maar daardoor ga ik niet minder gemotiveerd werken, zeker niet.

Hoeveel uren werk je per week?

In totaal presteer ik 38 uur per week. Vier van de vijf dagen werk ik van 9u00 tot 17u00 en een dag van 8u30 tot 17u00.

Spaar je?

Maandelijks spaar ik tussen 50 en 150 euro. Maar vergis je niet: dat betekent heus niet dat ik de rest van mijn loon er volledig doorjaag. Soms zet ik na enkele maanden een groter bedrag op mijn spaarboekje.

Wat is je grootse kost?

Zonder enige twijfel: de huur van mijn woning en de benzine voor mijn auto. En dan heb ik het over een gemiddelde van 500 euro per maand.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Mij zal je niet snel naar de supermarkt zien gaan om extreem gezonde ingrediënten te kopen. Je weet wel, om zo’n ‘echte, uitgebreide’ maaltijd te koken.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan mijn hobby’s. Ik game vaak en ben dagelijks bezig met muziek. Ik vind het ook leuk om geld te besteden aan nieuwe kleding.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou meteen een huis bouwen! Dat hoeft zeker niet al te groot te zijn, maar wel met de nodige faciliteiten. Ook zou ik vaker op reis gaan met mijn beste vrienden. Maar wat ik écht zou doen, is op elk moment genieten van het goede leven!

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.