Het loon van een floorwalker: 2.400 euro bruto

We vroegen aan Jaime (24) uit Kessel-Lo wat hij doet en hoeveel hij verdient.

29 januari 2018

Delen

Jaime Lopez
  • Leeftijd: 24
  • Gemeente: Kessel-Lo
  • Beroep: floorwalker bij Eneco
  • Studies: /
  • Privé: woont samen met twee vrienden
  • Bruto maandloon: € 2.400
  • Netto maandloon: € 1.650
  • Extralegale voordelen: maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, terugbetaling openbaar vervoer

Wat doe je als job?

Ik werk als floormanager in het callcenter van Eneco in Mechelen. Dat betekent dat ik zowel klanten als mijn medewerkers help waar nodig. De helft van de tijd beantwoord ik mails en calls van klanten en reageer ik op de comments die we via sociale media binnenkrijgen. De rest van de tijd sta ik klaar voor mijn medewerkers. Ik sta hen bij en help hen wanneer ze vragen of problemen hebben. Ook geef ik hen opleidingen over veranderingen binnen het bedrijf. Zo blijft iedereen op de hoogte van vernieuwingen.

Doe je je job graag?

Ja, heel graag. Ik vind het leuk om mensen verder te helpen. Het is een hele uitdaging om alle taken tegelijk uit te voeren, maar ik haal er veel voldoening uit. En ik leer elke dag bij. Dat komt ook omdat het bedrijf heel open is naar de medewerkers toe. Vier keer per jaar wordt er een meeting gehouden waarbij de werking van het bedrijf geëvalueerd wordt en er naar de toekomst wordt gekeken. Ook zit de sfeer in ons team echt goed. Ik heb geweldige collega’s met wie ik ook na het werk vaak afspreek.

Wat vind je van je loon?

Ik heb geen diploma, dus ik mag zeker niet klagen over mijn inkomen. Ik heb momenteel ook niet meer nodig om mijn leven te kunnen leiden. Alleen is het niet altijd even gemakkelijk om te sparen.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk 40 uur per week, waardoor ik 12 extra verlofdagen per jaar krijg. Overuren worden meestal in de vorm van vakantiedagen vergoed.

Spaar je?

Ik probeer te sparen, maar daar ben ik pas de laatste maanden actief mee bezig. Ik spaar zo’n €250 per maand om een buffer op te bouwen zodat ik een lening kan aanvragen wanneer ik een huis of een grond wil kopen. Aan pensioensparen doe ik nog niet, maar daar ga ik wel zo snel mogelijk werk van maken.

Wat is je grootste kost?

Momenteel is dat de huur van de woning die ik met enkele vrienden deel. We betalen ieder ongeveer €600 per maand. De kosten voor water, gas, elektriciteit en internet zijn inbegrepen in dat bedrag.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Ik weet heel goed op voorhand wat ik nodig heb en wat ik dan precies ga kopen. Daarom doe ik liever geen te grote aankopen die ik niet kan verantwoorden. Ik zal bijvoorbeeld nooit een nieuwe gsm kopen, maar altijd een tweedehandsexemplaar zoeken.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik geef het liefst van al geld uit aan dingen waar ik echt van geniet. Ik betaal graag voor leuke ervaringen, zoals restaurantbezoekjes, vakanties en bioscoopavonden. Meestal geef ik niet veel geld uit aan materiële dingen, behalve als het op mijn motor aankomt. Het onderhoud van mijn motor, de bijhorende spullen en de rijlessen betaal ik met plezier.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou een iets gemoedelijker leven kiezen. Een aangenaam huisje zou dan wel leuk zijn, en een halftijdse job ook. Daarna zou ik een nieuwe motor kopen en wat geld opzijzetten om af en toe te reizen. Nu ik er zo over nadenk, zou ik relatief zuinig omgaan met mijn geld. Ik wil niet de lotto winnen om na enkele jaren weer helemaal blut te zijn. (lacht)

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.