Het loon van een crossmedia designer bij Typografics: 1.500 euro netto

Thea Desmet (23) uit Deinze is crossmedia designer. We vroegen haar wat die job inhoudt en hoeveel ze verdient...

18 mei 2018

Delen

Thea Desmet (23) uit Deinze
 • Beroep: crossmedia designer
 • Studies: Grafische en Digitale Media
 • Privé: Inwonend bij ouders
 • Netto maandloon: 1.500 euro
 • Bruto maandloon: 1.800 euro

Wat doe je als job?

Ik ben crossmedia designer en maak deel uit van het interventieteam van Typografics. Dit wil zeggen dat ik uitgezonden wordt naar bedrijven die een vormgever nodig hebben. Op die manier vervul ik de grafische taken van de klant, bij de klant.

Ik ken Typografics via een klasgenoot waar ik goed mee bevriend ben. Zij werkt ook bij Typografics en vertelde me alles over haar functie. Het leek me enorm boeiend om naar verschillende bedrijven te gaan om daar mee te kunnen draaien met het grafische team van de klant. Op die manier kom ik in contact met veel mensen en bedrijven, wat zeer leerrijk is.

Hoe ben je in deze sector terecht gekomen?

Ik studeerde Grafische en Digitale Media aan de Arteveldehogeschool, met als afstudeerrichting Crossmedia Ontwerp en specialisatie Graphic Design. Na deze opleiding van 3 jaar koos ik ervoor om nog een jaartje verder te studeren. Ik volgde de opleiding Brand & Packaging Design aan LUCA School of Arts en studeerde af in 2017. Datzelfde jaar ben ik beginnen werken bij Typografics als crossmedia designer.

Doe je je job graag?

Mijn job ligt perfect in lijn met mijn studies. Ik studeerde grafisch ontwerp en ben momenteel ook aan de slag als grafisch vormgever. Het is heel interessant dat ik naar verschillende bedrijven kan gaan om daar grafische opdrachten uit te voeren. Het is even uit de “comfort zone” stappen van een vaste werkplek, maar dat maakt het zo boeiend. Typografics besteed veel aandacht aan de binding met de collega’s onder elkaar, waardoor we elkaar onderling ook nog regelmatig kunnen zien. En dat vind ik ook heel belangrijk! Aangezien Typografics ook veel opleidingen aanbiedt kan ik ook enorm veel bijleren, wat natuurlijk heel mooi meegenomen is als schoolverlater.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Ik vind het belangrijker dat ik mijn job graag doe, dan dat ik een hoger loon zou krijgen bij een ander bedrijf waar ik de functie minder boeiend vind.

Wat verdien je precies?

Ik verdien bruto ongeveer 1.800 euro per maand, waarbij ik netto aan 1.500 euro kom. De extralegale voordelen waarvan ik kan genieten zijn:

 • Een auto (Volvo V40)
 • Tankkaart
 • GSM abonnement (37 euro/maand)
 • Dagvergoeding per gewerkte dag (ongeveer 160€ per maand netto bovenop mijn loon, vanaf 6 maand in dienst)
 • Opleidingen binnen de Typografics Academy
 • Groepsverzekering

Wat vind je van je loon?

Ik ben tevreden met mijn loon en de extra voordelen die ik krijg. De auto en het GSM abonnement die ik van het werk krijg is dan ook een grote kost gespaard.

Hoeveel uren per week werk je?

We werken met een 40 uren week, maar de uren zijn wel flexibel. Zo kan het zijn dat ik een week 42 uur werk en de andere week 38. De uren moeten aan het eind van het kwartaal wel kloppen.

Kan je sparen?

Aangezien ik momenteel nog thuis woon kan ik veel sparen. Maandelijks stort ik een groot deel van mijn loon naar een spaarrekening. Maar ik zorg er ook voor dat ik nog voldoende overhoud om de kosten die ik heb te kunnen doen.

Denk je aan je pensioen?

Momenteel doe ik ook aan pensioensparen, maar misschien nog niet voldoende. Hier zou ik me nog eens verder in moeten verdiepen. Ik probeer me niet te veel zorgen te maken over het langer werken. Ik sta nog maar aan het begin van mijn loopbaan en leef liever in het nu dan mij al zorgen te maken over de verre toekomst.

Wat is je grootste kost?

Aangezien ik nog niet alleen woon en een auto en GSM abonnement heb van mijn werk heb ik eigenlijk niet zo grote kosten. De grootste kost die ik heb is op reis gaan, wat maar twee keer per jaar gebeurt. Verder geef ik het meeste geld uit aan etentjes met vrienden.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Kledij. Ik hou van toffe kleren, maar ik geef helemaal niet graag geld uit aan kledij. Ik twijfel enorm voor ik iets koop en ga soms 3 keer terug naar een winkel voor ik beslis of ik het kledingstuk wel écht nodig heb.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan leuke dingen om te doen. Zoals bijvoorbeeld een weekendje weggaan, gaan eten, iets gaan drinken met vrienden. In mijn vrije tijd ga ik graag naar concerten en heb ik interesse voor interieur. Ik ben een bezige bij en heb zelden een weekend vrij.

Wat zou je doen als je de lotto won? Waar droom je van?

Als ik de lotto won zou ik mijn droomhuis kopen en helemaal renoveren naar mijn eigen zin, zonder op het budget te moeten letten. Verder zou ik ook veel willen reizen. Ik zou zeker blijven werken, want thuis zitten is niks voor mij. Misschien zou ik het wel overwegen om vier vijfden te werken, zodat ik nog een beetje meer vrije tijd heb dan het weekend alleen.

(sjv) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.