Het huwelijk van Prins Albert II van Monaco in cijfers

Monaco gaat het belangrijkste weekend van het jaar tegemoet op 1 en 2 juli. Maar liefst 4.000 genodigden, 200.000 toeristen en 520 politieagenten zullen van de partij zijn om van de trouw van Charlene Wittstock en Prins Albert II een onvergetelijk weekend te maken.

1 juli 2011

Delen

Prins Albert II & Charlene Wittstock

‘Out of Africa’

De receptie zal volledig in het teken staan van het thuisland van de toekomstige prinses: Zuid-Afrika. Zo zal de hele zaal versierd worden met witte hortensia’s en koningsproteas, de nationale bloem van Zuid-Afrika.

Toch zal de lijn niet overal doorgetrokken worden. Op het –traditionele- menu staat kreeft, vis, vlees en een klassieke bruidstaart. Om de 4.000 genodigden allemaal te voorzien van deze maaltijd, zal driesterrenkok Alain Ducasse en zijn team de handen uit de mouwen steken.

200 vrijwilligers

Om zich te bekommeren over de gasten werden meer dan 200 meertalige vrijwilligers opgetrommeld. Zij moeten kennis hebben van het Engels, Italiaans, Spaans, Duits, Russisch of Chinees. Voor de gelegenheid moeten de mannen een grijs kostuum met wit hemd en hemelsblauwe das dragen. De vrouwen gaan voor de vrouwelijke variant en dragen een marineblauwe kokerrok, een wit hemd en een hemelsblauwe sjaal.

Prinselijke veiligheid kent geen prijs

Meer dan 520 politieagenten uit Monaco zullen over de veiligheid van het prinsenpaar waken. Zo moeten zij ervoor zorgen dat de karavaan van limousines zaterdag ongestoord door de straten van Monaco kan rijden.

Ook vier ontmijners van het Franse leger staan paraat om luchtaanvallen te voorkomen, aldus de Monegaskische autoriteiten.

Twee dagen gratis

Goed nieuws voor alle nieuwsgierigen, want wat vervoer betreft zal alles kosteloos zijn. Op 1 en 2 juli zullen alle publieke parkings van het vorstendom gratis zijn. En ook de SNCF heeft extra shuttles voorzien tot laat op de avond.

Auto’s zijn goed vertegenwoordigd

275 officiële voertuigen, 75 bestelwagen en 200 wagens die speciaal ontworpen zijn door een Duits merk. Zoveel voertuigen zullen deelnemen aan de legendarische trouwpartij.

4 miljoen euro

Hoe wordt alles bekostigd, vraag je je dan af. De Nationale Raad (Parlement van Monaco) geeft het prinsenpaar een dotatie van vier miljoen euro. Bovenop dit bedrag, schenkt het paleis bovendien nog eens een tot nog toe onbekend bedrag.

Hoe het er allemaal aan toegaat? Dat valt allemaal live te volgen op bepaalde televisiezenders van over de hele wereld. Voor de toeristen die naar Monaco zelf afzakten en niets van dit evenement willen missen, hangen er bovendien ook vijf grote schermen. Zo kan iedereen een glimp opvangen van Prins Albert II en Charlene Wittstock.

Een trouwpartij dat tot in de puntjes geregeld is: hebben ze wel nog recht op fouten?

(sc) - Bronnen : plurielles.fr, M6 Msn en France Soir  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.