Het Future Fest-beroepenfestival daagt je uit

Op donderdag 10 november maak je in het VDAB-opleidingscentrum in Wondelgem kennis met beroepen die je kans op werk sterk verhogen én met de hoogtechnologische infrastructuur van het centrum.

29 oktober 2016

Delen

Future Fest lijkt wel wat op een reality-tv-wedstrijd of beroepenfestival, mét gratis limonade en croques. Via allerlei doe-activiteiten voel je meteen aan of een bepaald beroep geschikt is voor jou. Wat competitiegeest zal je kunnen gebruiken tijdens proeven als ‘Las je eigen sfeerlantaarn’, ‘Stapel kooien op elkaar met een heftruck’, ‘Wie start het snelst de motor van de wagen?’ of ‘Stel een ventilator in via een smartphone’.

Ook je talenkennis kun je op de proef stellen, net als je knowhow over motoren of je rijvaardigheid met een vrachtwagen. Klinkt als fun? Er is nog veel meer. Wil je je vaardigheden bijschaven, dan kun je je meteen inschrijven voor een praktische beroepsopleiding, vaak de kortste weg naar werk. VDAB organiseert opleidingen die de tendensen op de arbeidsmarkt volgen, met oog voor knelpuntberoepen: draaier, frezer, procesoperator, insteller van CNC-machines, lasser, elektrotechnisch installateur, onderhoudsmecanicien en -elektricien, PLC-technicus, dakdekker, houtbewerker, commercieel medewerker, PC- en netwerktechnicus, verpleeg- en zorgkundige ... Stuk voor stuk opleidingen die goed in de markt liggen.

Snel aan de slag

“Op Future Fest maken werkzoekenden kennis met ons arbeidsmarktgericht, wendbaar en toekomstgericht opleidingsaanbod. Ze krijgen er gerichte informatie over de opleidingsmogelijkheden binnen een bepaalde sector. Onze medewerkers zijn experten die de bezoekers met plezier extra uitleg geven over de verschillende beroepen”, vertelt Rik De Muynck, VDAB-opleidingsmanager in Wondelgem.

Werkplekleren is een verzamelnaam voor verschillende opleidingsvormen waarvan (een deel van) de opleiding op de werkvloer plaatsvindt. Deze realistische context versterkt de competenties van de werkzoekenden en verhoogt de kansen op werk. “Daarom integreren we werkplekleren in al onze opleidingen”, zegt Arne Theylaert, provinciaal directeur van de VDAB-opleidingscentra. “Op die manier passen onze cursisten de kennis, die ze opgebouwd hebben tijdens de opleiding, meteen toe in een echte arbeidssituatie. Van onze cursisten gaan acht op de tien dan ook meteen aan de slag na de opleiding.”

(wdh) – Meer info: Vdab.be/futurefest 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.