Helft wil slapen op het werk

Slapen

Een dutje van 5 à 20 minuten, meer is niet nodig om na de middag weer fris en monter aan de slag te kunnen. Dit blijkt uit een Nederlands onderzoek.

14.00, tijd voor een siësta! Althans, als je in Spanje woont. Want bij ons behoort een power nap nog niet tot de bedrijfscultuur. Een spijtige zaak voor veel werknemers. 48% wil immers graag een dutje kunnen doen op het werk. Dit blijkt uit ‘Slapen op kantoor’, een Nederlands onderzoek dat gevoerd werd bij 109 werknemers uit diverse bedrijven.

Bedrijfscultuur

Hoewel er veel voorstanders zijn van ‘power napping’, is het nog niet goed ingeburgerd bij veel bedrijven. Zonde, want door uit te rusten stijgt de arbeidsproductiviteit, worden werknemers creatiever en krijgen ze meer energie. Bovendien wordt hun geheugen scherper, waardoor ze minder fouten maken.

Houden ze dan enkel in Spanje van een siësta? Toch niet, want maar liefst 27% zegt wel eens een dutje te doen als ze van thuis uit werken.

En wil je je ’s middags even neerleggen op kantoor, dan moet je op dit moment in een bedrijf gaan werken waar 'Het Nieuwe Werken' niet enkel meer een woord, maar ook een feit is. Doordat medewerkers er hun eigen tijd kunnen indelen, bestaat daar de mogelijkheid om een siësta te houden.

Middagpauze opofferen

Wil je toch ongestoord even kunnen indommelen? Gebruik dan je middagpauze om je ogen 20 minuten te sluiten. Bye bye vermoeidheid, hello productiviteit!

(mw) – businesscompleet.nl            

Meer info over Ontspanning , Gezondheid

11/07/2011