Groeisector: Duurzaam bankieren

De grootbanken kregen de laatste maanden rake klappen. In deze woelige bankwateren beleeft buitenbeetje Triodos Bank echter gouden tijden.

21 december 2008

Delen

"De kredietcrisis gaat aan ons voorbij", vertelt Olivier Marquet, directeur van de Belgische vestiging. "In het eerste halfjaar van 2008 noteerden we een groei van 10 procent aan toevertrouwde middelen. Tijdens oktober hadden we wel zes keer meer nieuwe klanten dan gemiddeld, sommige weken wel tien keer zoveel. We verwachten zeker ons objectief voor dit jaar van 20 procent groei in toevertrouwde middelen te halen."

"De groei danken wij vooral aan de missie waar wij voor staan en ook aan de keuzes die wij maken in de kredietportefeuille. Bovendien laten wij onze klanten duidelijk weten waar wij in investeren en dat is toch wel uniek", zegt Marquet. Die kredietportefeuille omvat bovendien veel investeringen in zon- en windenergie en dat lijkt geen windeieren gelegd te hebben. Zo groeide de portefeuille in het eerste halfjaar met 14 procent tot ruim 211 miljoen euro. "De groei was erg groot in het domein van hernieuwbare energie", vertelt Marquet. "We kiezen bewust om enkel reële activa te financieren en dat maakt het verschil."

Integraal duurzaam beleid

Ook voor de tewerkstelling is de hoge vlucht van deze bank goed nieuws. "Dit jaar hebben we een tiental nieuwe mensen aangeworven zodat we in België nu 50 medewerkers hebben. Volgend jaar moeten er daar zeker 10 bijkomen. Wij koesteren zeker de ambitie om in de toekomst de meeste Europese landen te dekken. De enige rem op onze groei is dat wij voor onze missie willen blijven staan en dus een integraal duurzaam beleid voeren. Maar binnen dit kader: the sky is the limit."

 bullets Groeisector: Gezondheidszorg

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.