Griepresistente 52-plussers gezocht

52-plussers zijn vaak resistent tegen de griep.

Door de Mexicaanse griep neemt de interesse op de arbeidsmarkt voor 50-plussers weer toe.

Hadden seniors het tot voor kort moeilijker om nog aan de bak te komen, dan kunnen ze dankzij de grieppandemie toch weer op interesse van werkgevers rekenen. Zo is BuroDat, een Nederlands adviesbureau voor arbeidsmarketing, specifiek op zoek naar werkzoekenden vanaf 52 jaar.

Reden? 52-plussers zouden een grotere kans hebben om resistent te zijn tegen de Mexicaanse griep. Deze generatie heeft immers al eens aan een variant van deze ziekte blootgestaan toen in 1957 de Aziatische groep woedde.

Arbeidsveteranen vs. mexicaanse griep

Op het moment dat de Mexicaanse griep dus massaal zou beginnen toe te slaan in bedrijven, kunnen deze wellicht resistentere seniors worden ingeschakeld om de afwezige werknemers te vervangen. Dat aantal afwezigen kan na de zomer oplopen tot drie miljoen Belgen. Getroffen werknemers blijven gemiddeld minstens zeven dagen weg van het werk.

"Deze groep heeft veel werkervaring en is direct inzetbaar. Paradoxaal genoeg is juist deze groep van werkloze vijftigplussers de laatste jaren verguisd op de arbeidsmarkt”, zegt de woordvoerder van BuroDat. “Hun aantal is sterk gegroeid. Werkgevers hadden geen interesse in arbeidsveteranen. Nu lijkt juist deze groep de oplossing voor continuïteit op de arbeidsmarkt."

Meer info over Ziekte , 50-plussers

12/08/2009