Gezocht: geitenknuffelaars

Nog op zoek naar leuk vrijwilligerswerk om je CV mee op te fleuren? Of mag je geen huis- of boerderijdieren houden van je huisbaas? Deze boerderij heeft misschien wat je zoekt!

2 februari 2016

Delen

Er kruipt heel wat werk en energie in het grootbrengen van baby-dieren. Baby-beestjes hebben namelijk heel wat aandacht nodig. Zo ook kleine geitjes.

120 geiten

De Caromont boerderij, gelegen in Esmont, Virginia, is gespecialiseerd in verse (en gerijpte) geitenkaas. Hiervoor beschikken ze over maar liefst 120 geiten. Een hele hoop, zeker als je bedenkt dat er in februari maar liefst 90 lammetjes bij zullen komen.

De boeren en geitenmelkers hebben zelf hun handen vol met de 120 andere geiten, dus gingen ze op zoek naar een oplossing om hun lammetjes genoeg liefde en aandacht te geven en hen een mooie kindertijd te bezorgen.

Vrijwilligers

Ze besloten om mensen uit de omgeving te vragen om voor hun lammetjes te komen zorgen, hen te voeden, knuffelen, en met hen te spelen. De baby-geitjes worden met de papfles grootgebracht, want de moedermelk hebben de boeren nodig voor hun kazen, en de lammetjes moeten zo’n 4 keer per dag eten krijgen. De kleine geitjes krijgen truitjes om warm te blijven tijdens de wintermaanden en krijgen een thuis in verwarmde hokken.

Geit in trui 

Wat moet je doen?

Het voorstel was blijkbaar populair, want de boerderij heeft ondertussen een online lijst aangemaakt, waar vrijwilligers op kunnen intekenen om zo een beurtrol af te spreken. Via deze lijst kunnen vrijwilligers een shift van 4 uur bemachtigen met de geitjes.

Wat moet je doen tijdens zo’n 4-uren shift? Er wordt verwacht dat je helpt om de lammetjes proper, warm, droog en goed gevoed te houden.

Volzet

Momenteel zijn alle beurten al volzet, maar je kan je nog altijd op de wachtlijst laten zetten en online volgen of er terug openingen zijn.

Je hebt trouwens geen ervaring nodig met dieren om in aanmerking te komen. Enkel zin en enthousiasme om de lammetjes te knuffelen en te voederen is vereist.

Voel je je geroepen, maar ligt Virginia toch wat uit de richting voor jou? Misschien kan je eens langsgaan bij een lokale (kinder-)boerderij en vragen of ze nog vrijwilligers kunnen gebruiken?

(sjv) – Bron: Mentalfloss.com / NBC29.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.