Gentse studenten richten studentikoze webshop op

Het leven als student is niet goedkoop. Jens Corijn en Bram Krieckaert vonden daar wat op. Samen richtten ze Grabble.be op, een webshop die essentiële studentenspullen verkoopt aan democratische prijzen.

4 november 2014

Delen

Grabble.be
”We willen graag aanwezig zijn in elke Belgische studentenstad.” (Jens Corijn, zaakvoerder Grabble.be)

Fietssloten, thermosflessen, USB-sticks, deurbellen, fietslampjes... Alles wat het leven van de doorsnee student gemakkelijker maakt, is te koop op Grabble.be.

"We ondervonden zelf hoe duur het leven kan zijn als je studeert", zegt Jens Corijn. Samen met Bram Krieckaert bedacht hij een webshop waar studenten typische studentenspullen kunnen aankopen tegen voordelige prijzen. Het denkwerk over Grabble.be is begin dit jaar gestart. Sinds 21 september staat de webshop online.

Veel tijd en energie

"We hebben de site zelf gebouwd, met de hulp van een online doe-het-zelfplatform. Dat ging vrij vlot", vertelt Jens. Voor hem en Bram is Grabble.be momenteel niet meer dan een bijberoep. Toch kruipt er heel wat tijd in het onderhouden en promoten van de site.

"Dat hebben we misschien wat onderschat. Eigenlijk zijn we er elke dag mee bezig: orders verwerken, campagnes voorbereiden, promotie voeren... We hadden wel verwacht dat er veel tijd in zou kruipen, maar dit is toch wel intensief", vindt Jens.

Niet dat het hen minder ambitieus maakt. De studenten handelswetenschappen zijn nog maar een maand online maar denken al aan uitbreiden. "We willen graag aanwezig zijn in elke Belgische studentenstad. We leveren uiteraard via de post, maar een afhaalpunt hebben we momenteel alleen in Gent, midden in de studentenbuurt", zegt Jens.

Grab that condom

Daar proberen ze Grabble.be zo goed mogelijk in de kijker te plaatsen, onder andere met hun dagelijkse condoomactie 'Grab that condom'. Dagelijks plaatsen ze op hun Facebookpagina een foto van een locatie in Gent. De student die als eerste naar de juiste plek komt, wint twintig condooms. De actie loopt nog tot 5 december.

"Het is onze manier om studenten attent te maken op thema's in hun leefwereld. We merken dat de populariteit van condooms daalt, en dat het aantal soa's toeneemt", legt Jens uit. In de toekomst wil Grabble.be ook rond andere studentikoze thema's actie voeren. De oprichters denken er ook over na om met student-ambassadeurs te werken. "We willen meer zijn dan een doorsnee webshop. We willen echt een engagement aangaan met de student en van nut zijn in hun leven. Hoe dichter we wij ons doelpubliek staan, hoe beter."

Intussen zijn Jens en Bram, die Grabble.be met eigen kapitaal oprichtten, best tevreden over hoe hun webshop presteert. "De bestellingen lopen goed en we maken omzet. In het begin zijn de kosten natuurlijk altijd wat hoger, maar we hebben mooie vooruitzichten."

(wv) – Meer info: Grabble.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.