Gemengd team presteert beter

Oudere en jongere werknemers laten samenwerken, verhoogt de productiviteit. In dergelijke teams is er bovendien minder sprake van ziekteverzuim.

16 september 2010

Delen

oud vs. jong

Het is niet de leeftijd, maar wel een leervriendelijke omgeving die je persoonlijke groei sterk beïnvloedt. Dat is een van de bevindingen van promovendus Franz Josef Gellert, die onderzoek deed naar de relaties tussen ouderen en jongeren op de werkvloer.

Ervaring presteert beter

Gellert onderzocht de invloed van leeftijd op de relaties binnen een team en de prestaties van de werknemers. De nadruk lag daarbij vooral op teams die mentaal en fysiek zwaar werk verrichten, zoals bandwerk of de verzorging van bejaarden. Gellert verzamelde gegevens in bejaardentehuizen, enkele kleine bedrijven in Duitsland en bij een Zweedse autofabrikant.

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat ouderen door hun ervaring vaak heel wat beter presteren. Vooral in een werkomgeving met een sterk routinematig karakter, zoals aan de lopende band, blijken ouderen meer te produceren en minder afwezig te zijn.

Kennisuitwisseling stimuleren

De kritiek dat ouderen niet meer zouden openstaan voor nieuwe evoluties of bijscholing, is onterecht, beweert Gellert. De persoonlijke groei van werknemers hangt voor een groot stuk af van het klimaat van de werkomgeving. Als kennisuitwisseling gestimuleerd wordt, kunnen de individuele competenties groeien. Daarom pleit Gellert ervoor om zowel oudere als jongere werknemers op te nemen binnen een team.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.