Ga voor een flexibele start in 2018

flexibel werken

Het is weer die periode van het jaar dat de goede voornemens ons rond de oren vliegen. We gaan het dit jaar anders doen! De nieuwjaarsbrieven kunnen weer worden opgeborgen en intussen ontwaken klanten en leveranciers uit hun winterslaap. Maar voor we het beseffen zitten we opnieuw in onze vertrouwde 9 tot 5-routine…

Flexibele werkdag dode letter?

Hoewel het 9 to 5-model al een tijdje ten dode opgeschreven is, blijven we maar collectief alles op dezelfde manier én op hetzelfde moment uitvoeren. Zo blijft de flexibele werkdag, die door de millenials al jaren geleden op de bedrijfsagenda’s werd geplaatst, in heel wat organisaties dode letter.

De technologie om vanop afstand te werken is nochtans al sinds de vorige eeuw voor handen maar we blijven het maar met mondjesmaat gebruiken. Zelfs de absurd lange files kunnen ons blijkbaar niet overtuigen.

Tijd indelen in functie van workload

Experten beweren nochtans al een tijdje dat ons huidig 9 to 5-model voor kantoorwerkers in de toekomst niet meer houdbaar zal zijn. Zo hebben tal van onderzoeken aangetoond dat we productiever werken in een flexibele omgeving.

Laten we dus elke initiatief waarbij werknemers zelf hun tijd kunnen indelen in functie van hun workload met veel enthousiasme omarmen. Enkele goed doordachte afspraken op teamniveau kunnen al een mooie aanzet voor een flexibele werkomgeving zijn.

(tc) 

Tim Christiaens is de oprichter van de Time Management Company en auteur van Win Tijd Op Jouw Manier. Hij is een expert in time management en coacht medewerkers in tijdsbeheer.
Heb je interesse om efficiënter te gaan werken? Schrijf je dan in voor de open opleiding. Lezers van Jobat ontvangen 10% korting.
 

Meer info over Evenwicht werk-privé

16/01/2018

Nood aan een betere job? Schrijf je dan in voor de Jobat Express nieuwsbrief en ontvang jobs op maat van je profiel rechtstreeks in je mailbox.

Je kan je steeds eenvoudig uitschrijven voor deze jobmails.