Flyer.be neemt nieuwe drukkerij in Brugge in gebruik

Onlinedrukker Flyer.be heeft een nieuwe vestiging in Brugge in gebruik genomen. Een drukkerij die goed boert en kan uitbreiden, is nieuws in een sector die het aartsmoeilijk heeft. Maar Flyer.be, met 62 werknemers, heeft dan ook een nieuwe markt aangeboord.

19 november 2014

Delen

Flyer.be drukkerij
“Onze klanten zijn voornamelijk mensen die vroeger nooit aan drukwerk gedacht zouden hebben.” (Ahmed Hilami, zaakvoerder Flyer.be)

Ondernemer Ahmed Hilami bedacht het concept twaalf jaar geleden. “Ik organiseerde evenementen en had geregeld flyers nodig. Maar het drukproces bij veel traditionele drukkerijen vond ik te omslachtig, de offertes waren vaak te ondoorzichtig, de prijszetting klopte niet enzovoort. Met Flyer.be wou ik het maken van flyers en ander drukwerk als het ware democratiseren en kwaliteitsdrukwerk combineren met een doorgedreven automatisering, om zo concurrentieel te zijn.”

Nieuwe markt

Volgens Ahmed Hilami, die met zijn bedrijf vrij snel naar Sijsele verhuisde, is Flyer.be erin geslaagd om een nieuw en lucratief segment te creëren in een krimpende markt. “De grafische sector beleeft inderdaad een diepe crisis en elk jaar gaan heel wat drukkerijen over de kop”, zegt hij. “Wij houden niet alleen stand, wij groeien sterk vanwege de lage kostprijs, dankzij de grote volumes, in combinatie met kwaliteitsvol drukwerk. Op dat laatste dingen we niet af.

Onze klanten zijn onder meer mensen die vroeger nooit aan drukwerk gedacht zouden hebben, maar voor wie dit nu heel toegankelijk is: bakkers, restauranthouders, kappers – particulieren en zelfstandigen dus. Maar onze focus ligt ook op B2B-klanten, designers, evenementenbureaus enzovoort. Ons doel was nooit om klanten van andere drukkerijen af te pakken, maar om een nieuwe doelgroep aan te spreken. Momenteel hebben we gemiddeld 2.600 drukopdrachten per week.”

Klanten stuwen de groei voort

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag investeerde Flyer.be stevig in een nieuwe vestiging in Brugge – met kantoren, drukkerij, handling en een ‘FlyerStore’ – waar inmiddels 62 mensen werken. En dat zullen er de komende tijd ongetwijfeld meer worden. “We hebben nog 6.000 m² onbebouwde grond, en eigenlijk kunnen we de groei niet tegenhouden, mochten we dat al willen: de klanten stuwen ons nu eenmaal voort”, zegt Ahmed Hilami. “De komende tijd kunnen hier extra mensen op interne sales aan de slag, onlinemarketeers, een analist op de IT-afdeling, snijders in de productie, inpakkers voor de afwerking enzovoort.”

Nieuwe drukkerij Flyer.be Nieuwe drukkerij Flyer.be
Flyer.be is een onlinedrukkerij, maar heeft in België ook 180 ‘FlyerStores’ volgens het ‘shop-in-shop’-concept. Een deel van de groei komt voort uit het openen van gelijkaardige winkelpunten in Frankrijk en Luxemburg. “In Luxemburg is net de eerste ‘FlyerStore’ geopend en er volgen er binnenkort nog drie. In Frankrijk beschikken we inmiddels over vier winkelpunten. Dankzij die ‘stores’ kunnen we als webbedrijf toch een persoonlijk contact met klanten hebben en hen advies op maat bieden als ze dat wensen”, legt Ahmed Hilami uit. Ook in Nederland is het bedrijf actief.

Inmiddels spreekt men al over de ‘Flyer.be-groep’, want met PrintConcept.com boort het bedrijf, na een overname van een concurrent in 2012, ook de markt van het meer luxueuze onlinedrukwerk aan, met offertes op maat. Het maakt van de groep een van de grootste onlinedrukwerkaanbieders van het land.

(jd) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.