Flexibele werkuren momenteel meest aantrekkelijk

Uit de Financiële Salarisgids van Robert Half Nederland blijkt dat flexibele werkuren momenteel een van de meest populaire arbeidsvoorwaarden zijn. Een goede balans tussen werk en privé vinden veel werknemers erg belangrijk.

22 oktober 2013

Delen

werkuren

Bijna een kwart van de ondervraagde CFO's (23 procent) verwacht in het komende jaar de lonen van medewerkers te verhogen. Niet alleen een goed salaris, maar ook andere arbeidsvoorwaarden maken volgens het onderzoek een werkgever aantrekkelijk.

Een jaar geleden behoorden een bedrijfswagen, laptop of smartphone nog tot de populairste secundaire arbeidsvoorwaarden. Vandaag winnen vooral flexibele werkuren aan belang.

Werk vs. privé

“De ervaring leert dat een betere werk-privéverdeling, na betere carrièrekansen, de belangrijkste reden is dat financiële professionals van baan veranderen. Bedrijven moeten zich daarvan bewust zijn en kijken hoe zij hierop kunnen inspelen om geschikte medewerkers aan te trekken en het eigen personeel te behouden. Anders lopen zij het risico dat potentiële en huidige medewerkers voor een aanbod van een ander bedrijf kiezen”, aldus Stephan Renken, directeur van Robert Half Nederland.

(nm) – Bron: Hrpraktijk.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.