Finance werknemers werken 42,3 uur per week

In België werken professionals uit de financiële sector 42,3 uur per week. Dat blijkt uit een studie van Robert Half uit 2008. Dat is 2,3 uur meer dan de 40 uur waartoe ze contractueel verplicht zijn. Met andere woorden: de werkgevers krijgen op die manier 110 uur of bijna 14 werkdagen per jaar extra.

3 november 2015

Delen

overwerk

Het onderzoek werd uitgevoerd in 17 landen. België eindigt op de 11de plaats, of net buiten de top 10 van landen waarin de financiële professionals het grootste aantal uren per week werken. Op de eerste plaats staat Luxemburg met 47,6 uur per week, gevolgd door Japan met 47,1 uur en Ierland met 43,8 uur per week. Frankrijk, waar de financiële specialisten precies 40 uur per week werken, staat voorlaatste in de lijst. Zwitserland sluit de rij met een gemiddelde arbeidstijd van 36,4 uur per week.

Werk mee naar huis

Wereldwijd verklaart meer dan de helft van de financiële professionals (52 procent) dat het aantal werkuren per week de jongste twee jaar is gestegen. In België verklaart 47 procent van de respondenten dat dit het geval is.

Eén op drie van alle respondenten verklaart dat hij werk meeneemt naar huis. In ons land is de telefoon beantwoorden en e-mails checken buiten de kantooruren voor 32 procent van de ondervraagden de gewoonste zaak ter wereld.

Eén Belgische financiële professional op twee werkt wel eens tijdens het weekend en 13 procent van de Belgische respondenten is elk weekend aan de slag. 20 procent werkt één weekend per maand.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.