Extra bestemmingen Jetairfly zorgen voor extra jobs

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly vliegt vanaf april volgend jaar vanop de luchthavens van Oostende en Antwerpen naar Barcelona. In Antwerpen komen er ook verbindingen naar Berlijn, Milaan en Barcelona. De extra activiteiten zorgen voor bijkomende jobs.

7 november 2014

Delen

Jetairfly stewardessen
“Een goed draaiende luchthaven geeft impulsen aan de zakenwereld en toerisme.” (Hans Vanhaelemeesch, chief communication officer TUI Travel Belgium)

Jetairfly, met hoofdzetel in Oostende, is een onderdeel van TUI Travel, de grootste toerismegroep van Europa. Jetairfly is de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van België. Vorig jaar vervoerde ze 3,4 miljoen passagiers met haar vloot van 23 vliegtuigen. Inmiddels verbindt Jetairfly 105 luchthavens met elkaar via 180 routes.

Extra vluchten vanuit Oostende en Antwerpen

Op de luchthaven van Oostende, waar Jetairfly inmiddels achttien jaar actief is, breidt Jetairfly nu zijn capaciteit uit met 30 procent. Er komen vijf extra vluchten naar al bestaande bestemmingen, maar vanaf april 2015 komen er ook drie vluchten per week op de nieuwe lijn Oostende-Barcelona. Daardoor zullen reizigers vanuit Oostende de keuze hebben uit veertien lijnen.

Ook op de luchthaven van Antwerpen breidt Jetairfly sterk uit. Daar zal vanaf april volgend jaar drie keer per week gevlogen worden naar Berlijn, Milaan en Barcelona. Eerder kondigde de luchtvaartmaatschappij ook al extra vluchten van en naar Alicante, Mallorca en Malaga in Spanje aan. Daardoor zal het aantal passagiers voor lijnvluchten in Antwerpen, waar Jetairfly tot nu toe nog niet actief was, bijna verdubbelen.

Luchthaven Oostende Brugge
“Voor de consument neemt zo de mogelijkheid nog toe om vanuit een luchthaven in de buurt naar populaire steden te vliegen”, zegt Hans Vanhaelemeesch, chief communication officer van TUI Travel Belgium. “De extra lijnvluchten zijn ook goed voor de zakenmarkt. Zowel voor city- als businesstrips is die nabijheid een grote troef. Onze activiteit vanop regionale luchthavens is een van de elementen waarmee wij ons willen onderscheiden. Vertrekken vanop een kleinere luchthaven betekent meer comfort en minder stress, omdat het er nu eenmaal minder druk is. Nu we ook Antwerpen aan ons netwerk hebben toegevoegd, zijn wij trouwens de enige luchtvaartmaatschappij die actief is op elke Belgische passagiersluchthaven.”

Economisch belang

Meer vliegbewegingen betekent meer activiteiten in Oostende en Antwerpen, en dat vergroot hun relevantie en ook economisch belang als regionale luchthaven, zegt Hans Vanhaelemeesch. “Bovendien zorgt dit voor bijkomende directe en indirecte tewerkstelling in en bij de luchthaven, bijvoorbeeld ook bij handelaars op en toeleveranciers van de luchthavens. Op beide luchthavens zullen door onze extra lijnvluchten zo honderd bijkomende banen worden gecreëerd. Een goed draaiende luchthaven geeft ook extra impulsen aan de zakenwereld en industrie, toerisme en horeca. Want je mag niet vergeten dat we niet alleen vanuit Antwerpen en Oostende naar die Europese steden vliegen, maar ook vanuit die steden naar hier. Onze lijnvluchten spelen dus een actieve rol in de toeristische en zakelijke bereikbaarheid van die regio’s.”

(jd) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.