Evaluaties gaan zelden over de baas

Voor een op de drie werknemers komt de rol van de leidinggevende te weinig aan bod.

26 februari 2010

Delen

evaluatie (jvc)

Een evaluatiegesprek gaat in de eerste plaats over jou en hoe je de afgelopen periode gepresteerd hebt. En daar wordt uitvoerig over gesproken, zo blijkt. Volgens 90 procent van de werknemers komt hun jobinhoud en de uitvoering daarvan meer dan voldoende aan bod. Ook aan het samenwerken met collega’s wordt er doorgaans veel aandacht geschonken.

Over de ondersteuning door de baas en de opleidingsmogelijkheden wordt dan weer veel minder gerept. Een derde van de werknemers zou het hier graag iets uitgebreider over hebben.

Grafiek: In welke mate kwamen volgende aspecten voldoende aan bod tijdens je evaluatie?        

“De verstandhouding met de baas komt eerder tijdens functioneringsgesprekken aan bod. Die relatie heeft doorgaans minder te maken met het bereiken van doelstellingen, tenzij je een mentor of andere ondersteuning nodig hebt om tot je doelen te komen”, merkt Reginald De Lannoy op. Driekwart meent dat die doelstellingen wel voldoende werden aan gesneden.

“Het evalueren van leidinggevenden, ook tijdens je eigen evaluatiegesprek, ligt vaak moeilijk”, vult De Lannoy aan. “Er zijn in sommige organisaties stappen gezet naar andere vormen van feedback zoals 360- en 90-graden feedback, maar in de praktijk is de weg soms toch lang.”

(Tekst: ks - Illustratie: jvc)    

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.