Enkel voor geëngageerde mensen

“Is engagement een absolute vereiste voor een functie bij een ngo? Nee, maar er moet wel interesse zijn,” zegt Koen Van Bockstal, gedelegeerd bestuurder van Oxfam Wereldwinkels.

26 december 2008

Delen

“Wie graag veel verdient, wordt bij ons niet gelukkig”, zegt ook Dirk Van Maele, nationaal directeur van Plan België. “En er zijn altijd mensen die om die reden afhaken, maar dat belet ons niet om capabele medewerkers te vinden.”

Belanden jonge geëngageerde werkzoekenden dan niet vanzelf bij een ngo tijdens hun zoektocht naar een job? Engagement blijft een belangrijke motivatie, meent Bogdan Vanden Berghe, algemeen secretaris van 11.11.11. “Maar”, merkt hij op, “jongeren zijn veeleisender geworden. Wie hier vroeger startte, deed werkelijk alles voor het goede doel: overuren, weekendwerk ... allemaal voor een relatief laag loon. Jongeren doen dat niet meer. Ze willen wel werken maar kijken ook vooruit: wat zijn mijn kansen, kan ik binnen de organisatie doorgroeien enzovoort.”

Geen doorsnee werknemers

“Het gebeurt inderdaad wel eens dat iemand naar de bank- of de IT-sector trekt. Maar dat is een kwestie van carrièreplanning. In andere bedrijven gebeurt net hetzelfde”, zegt ook Van Maele. Engagement is dus wel mooi, maar je koopt er duidelijk geen brood mee. “Dat is zo,” geeft Van Bockstal toe, “maar veel hangt af van hoe je je leven invult. In deze sector werken volgens mij geen doorsnee werknemers en consumenten. Onze medewerkers kunnen tenminste zeggen dat ze een job hebben die aansluit bij hun waarden. Dat is misschien geen voordeel in natura maar wel aantrekkelijk voor heel wat mensen. En dan weet je dat je bepaalde zaken moet missen.”

 bullets Lonen in de ngo-sector   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.