Eerste jobbeurs in Wemmel: tegen werkloosheidsval

Woensdag 14 oktober organiseren het OCMW en het gemeentebestuur van Wemmel voor de eerste keer een jobbeurs. Bedrijven uit Wemmel en omgeving stellen er hun vacatures voor en worden ondersteund in hun zoektocht naar de juiste man of vrouw.

30 oktober 2015

Delen

“We willen vermijden dat mensen in de werkloosheidsval terechtkomen.” (Armand Hermans, OCMW-voorzitter Wemmel)

De werkloosheid in Wemmel ligt al jaren hoger dan het Vlaamse gemiddelde, steekt OCMW-voorzitter Armand Hermans van wal. Wemmel heeft geen grote industrieterreinen, waardoor veel Wemmelaars in de omringende regio werk zoeken. Als faciliteitengemeente heeft Wemmel wel de troef dat het zowel met de VDAB als met de Brusselse tegenhanger Actiris kan samenwerken. Dat interesseert heel wat potentiële werkgevers, zegt Hermans, omdat het aanbod aan werkzoekenden daardoor ruimer wordt.

De organisatie van een jobbeurs kadert in de integrale hulpverlening door het OCMW, vervolgt Hermans. "Het is proactief werken; we willen vermijden dat mensen in de werkloosheidsval terechtkomen. Daarom creëren we deze beurs, waar werkgevers en werknemers elkaar kunnen vinden. Om te verwijzen naar de actualiteit: wij willen asielzoekers niet alleen opvangen, maar hen ook zo snel mogelijk aan het werk krijgen."

Selecties

De jobbeurs staat open voor alle bedrijven uit de omgeving van Wemmel. Zowel grote als kleinere kmo’s, maar ook zelfstandige ondernemers zijn er welkom. Zij kunnen hun vacatures voorstellen en al ter plaatse selectiegesprekken organiseren. Op een grote wand worden relevante vacatures (afkomstig uit de databanken van VDAB en Actiris) getoond van bedrijven die niet aanwezig zijn.

Aan de jobbeurs nemen de volgende bedrijven deel: de rekruteringsdienst van de Politie, MIVB, NMBS en Infrabel, Carrefour Strombeek-Bever, Lidl België, Colruyt Group, Traiteur Ronny, Aveve, Viavera Recruitment, Cibo Cleaning en Talentus Vilvoorde. Daarnaast zijn er infostands van het Gemeentebestuur Wemmel, OCMW Wemmel, VDAB, Actiris, SBS Skillbuilders, ACV en het Huis van het Nederlands.

Werkzoekenden krijgen van tewerkstellingsconsulenten advies over solliciteren en het opstellen van een cv. De beurs richt zich zowel tot minder geschoolden als hooggeschoolden. Vooraf aanmelden is niet nodig, om de drempel zo laag mogelijk te houden. Ook de keuze voor een woensdagnamiddag was bewust. Er is opvang en animatie voor kinderen, zodat moeders met kinderen de beurs kunnen bezoeken en met een gerust hart een sollicitatiegesprek kunnen voeren. Omdat de locatie van de beurs buiten het centrum ligt, legt het OCWM een pendelbusje in om bezoekers ter plaatse te krijgen.

De jobbeurs wordt gesteund door Jobkanaal, Unizo en Voka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde, en vindt plaats op woensdag 14 oktober van 13.30 tot 16 uur in De Zijp (de vroegere Electrabel-site) aan de Zijp 101 in Wemmel.

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.