Eerste halfuur op kantoor is verloren tijd

Snel even Facebook checken!

Tijdens de eerste 31 minuten van de dag doen kantoorwerkers eigenlijk niets anders dan koffie drinken, bijpraten en de krant lezen. Om de drie weken gaat er zo een volledige werkdag in rook op.

Over een heel jaar zou het dus gaan om maar liefst zestien extra vakantiedagen. Dat blijkt alvast uit een Brits onderzoek van de commerciële vastgoedmakelaar Officebroker. Bovendien geeft 9 op de 10 kantoorwerkers toe dat ze meestal later op het werk verschijnen dan contractueel werd vastgelegd.

Facebook & co

Bijna 4 op de 10 werknemers begint de dag op kantoor met een ontbijtje. Tot de eerste activiteiten van de werkdag behoren ook het inloggen op Facebook, roddelen, de websites van kranten raadplegen of de tv-programma’s van de vorige avond bespreken.

Dit halfuurtje opwarmtijd hoeft overigens niet noodzakelijk te betekenen dat werknemers minder werken. De productiviteit van de Britse werknemers gaat na de sterke daling van 2009 immers opnieuw in stijgende lijn, zo blijkt uit cijfers van het Britse Office for National Statistics.

(mo) 

Meer info over Ontspanning , Samenwerken , Sociale media

11/02/2011