Een presentatie maken? Steve Jobs geeft tips!

Steve Jobs, CEO van Apple

Op YouTube circuleren er meer dan 40.000 presentatiefilmpjes van Apple-baas Steve Jobs. Wat is zijn geheim?

  1. Brainstorm
    Voor je Keynote/PowerPoint opent, moet je weten hoe je presentatie eruit zal zien. Jobs doet dat door met pen en papier schetsen te maken op een flipchart. Op dat moment bepaalt hij de look van zijn presentatie. Zal hij alleen spreken? Wat voor beelden zal hij gebruiken? Wat moet hij zeker vertellen? Pas als hij dat weet, opent Jobs Keynote/PowerPoint.
  2. Kies een invalshoek
    Doe zoals Jobs. Kies je invalshoek en laat die niet meer los. Bedenk wat je publiek zeker moet onthouden. Toen Jobs in 2008 de MacBook Air introduceerde, wilde hij zijn publiek duidelijk maken dat het om de lichtste computer ter wereld ging. Die boodschap domineerde de hele presentatie.
  3. Gebruik opvallend beeldmateriaal
    Vermijd een hoop geschreven informatie. Jobs kiest nooit voor ‘zoveel informatie als mogelijk’; wel voor één boodschap die met goed gekozen beelden duidelijk wordt gemaakt. De MacBook Air presenteerde Jobs niet door de technische details op te sommen. Hij toonde een foto van het toestel dat uit een briefomslag werd gehaald. De boodschap? ‘s Werelds lichtste computer!
         

Meer info over Vergaderen , Persoonlijke ontwikkeling

24/09/2009