Eén op vier zou niet meer dezelfde job kiezen

Uit een studie naar de betrokkenheid en productiviteit van de Belgische werknemer blijkt dat bijna één op drie zich niet sterk verbonden voelt met zijn job. 27 procent zou niet meer dezelfde job kiezen en 15 procent vindt zijn werk niet zinvol.

2 januari 2009

Delen

ZebraZone, deel van de groep Securex, vroeg onder meer naar de betrokkenheid van werknemers bij hun werk. De Belgische werknemer geeft zichzelf een gemiddelde score van 7,76 op 10.

Bijna 15 procent vindt zijn werk niet zinvol en meer dan één op tien is niet trots op het werk dat hij doet. Maar liefst 30 procent van de Belgische werknemers antwoordt 'nee' op de vraag: "Ik voel me zo verbonden met mijn job dat ik niet van plan ben om van job te veranderen."

Opvallend is dat meer dan één op vier Belgische werknemers (27 procent) niet meer dezelfde job zou nemen indien hij kon kiezen. Verder zou bijna 40 procent van de Belgische werknemers zijn job niet aanraden aan zijn vrienden.

Meerderheid is trots

Meer dan één op vijf werknemers (23 procent) hecht weinig betekenis aan zijn organisatie. De Belgische werknemer staat niet garant voor zijn organisatie: meer dan één op vijf Belgische werknemers (21 procent) zal zijn organisatie niet verdedigen wanneer collega's of buitenstaanders de organisatie bekritiseren. Toch is 78 procent van de werknemers trots aan anderen te kunnen zeggen dat hij bij zijn organisatie werkt.

(02/01/2009)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.