Een job vinden in finance en accounting duurt gemiddeld 8 weken

Het vinden van een nieuwe job in finance en accounting neemt zo’n acht weken in beslag. Dat blijkt uit een onderzoek van Accountemps bij 321 financiële professionals. Accountemps is gespecialiseerd in de tijdelijke tewerkstelling van boekhoudkundige en financiële profielen.

31 oktober 2014

Delen

financieel sollicitant
”Voor kandidaten in de financiële sector staan loon, jobinhoud en de balans werk-privé bovenaan het verlanglijstje.” (Maj Buyst, director Accountemps)

Hoe moeilijk is het om een job te vinden in finance of accounting? De meningen daarover lopen uiteen. Bijna de helft van de bevraagde kandidaten en werknemers vindt de zoektocht naar een nieuwe baan in zijn sector moeilijk. Iets meer dan een kwart is het daar niet mee eens en meent dat het vinden van een nieuwe uitdaging eerder gemakkelijk is. Een klein deel van de respondenten, zo’n 7 procent, zegt dat het zelfs heel gemakkelijk is om een nieuwe job te vinden als boekhouder of financieel expert.

Voorwaarden

De grootste uitdaging voor alle kandidaten is het vinden van een job die uitdagend genoeg is of goed betaald wordt. De balans werk-privé komt op de derde plaats. De verloning staat ook bovenaan het lijstje met argumenten om een job wel of niet te aanvaarden, gevolgd door de balans werk-privé, het woon-werkverkeer en de jobinhoud. Slechts 14 procent vindt de bedrijfscultuur een voldoende belangrijk criterium om in overweging te nemen voordat hij of zij een job aanvaardt.

Wat het woon-werkverkeer betreft, willen kandidaten gemiddeld niet meer dan 40 kilometer afleggen om naar het werk te gaan. Mannen zijn bereid om iets langer (45,4 km) in de wagen te zitten dan vrouwen (32,4 km).

Hoge verwachtingen

“Iedereen heeft vandaag hoge verwachtingen, zowel bedrijven als kandidaten”, zegt Maj Buyst, director bij Accountemps. “Voor kandidaten staan jobinhoud, loon en de balans werk-privé duidelijk bovenaan het verlanglijstje.”

Een boekhouder of financieel expert die vandaag werk zoekt, doet daar gemiddeld 8,2 weken over. In die periode reageert hij of zij op acht jobaanbiedingen, zo blijkt uit de bevraging van Accountemps.

“De acht weken lopen vanaf het sturen van het cv tot het ondertekenen van het contract”, aldus Maj Buyst. “Kandidaten uit de babyboomgeneratie (geboren tussen 1946 en 1964), doen er gemiddeld vier weken langer over.”

Robert Half Salarisgids 2015 

Meest gevraagde boekhoudkundige profielen

  • Hulpboekhouders
  • Hoofdboekhouders
  • AP/AR accountants
  • General ledger accountants

Meest gevraagde financiële profielen

  • Controllers met meer dan 5 jaar ervaring
  • Senior controllers (+7j ervaring)
  • Senior financial executives

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.