Durabrik Group verkozen tot HR Ambassadeur

Donderdagavond werd op het HR-gala, de jaarlijkse hoogmis van de HR-sector, een nieuw overkoepelend HR-platform boven de doopvont gehouden. Het is een initiatief van VDAB, VBO, Jobat en enkele HR-experts en academici. Op de gala-avond kreeg ook Durabrik de titel van HR Ambassadeur.

‘Ondernemerschap door een HR-bril’ is de slagzin van het nieuwe Belgische HR-platform. “Eén van onze bedoelingen is om de functie van HR terug op te tillen”, verklaart Rony Hoebeke, zelf HR-expert en initiatiefnemer.

Via onderzoek, overleg, uitwisseling wil het nieuwe HR-platform de agenda bepalen voor de komende jaren. "We willen een belangrijke speler worden binnen het arbeidsmarktbeleid, en anticiperen op de uitdagingen van morgen", benadrukt Rony Hoebeke. "Wij willen het debat én de agenda sturen, en deze tegelijk opentrekken, en toegankelijk maken voor het brede werkveld."

Focus op content

Bij de oprichting van dit nieuwe HR-platform zijn ook onder meer Prof. Dr. Dirk Buyens (Vlerick Business School), Bart Buysse (VBO), Patrick Boon (Jobat), Fons Leroy (VDAB), Dirk Sas (VDAB), Prof. Dr. Luc Sels (KU Leuven) en Pieter Timmermans (VBO) betrokken. Ook met andere mogelijke partners wordt nog gepraat.

Het gaat om een overkoepelend platform waarbij alle bestaande verenigingen kunnen aansluiten, maar ook geïnteresseerden ten persoonlijke titel kunnen deelnemen, mochten ze geen lid zijn van een vereniging. "Wij willen zeker geen concurrent zijn van bestaande organisaties. Integendeel", benadrukt Hoebeke. Prioritair ligt de focus op content. "Vanuit de samenwerking met VBO, VDAB, Jobat en onze academische partners willen we inhoud beschikbaar stellen voor onze leden", klinkt het.

Durabrik

Naast de voorstelling van het nieuwe HR-platform, werd op het HR-gala ook de jaarlijkse titel van HR ambassadeur uitgereikt. Die ging voor deze editie naar de Durabrik Group. De bouwonderneming haalde het van de andere genomineerden: AZ Groeninge, Barco en Proximus.

Tenslotte ontving Herman Van Rompuy tijdens de gala-avond ook nog de vijfjaarlijks INTO Award, waarbij INTO staat voor Inspiring & Touching.

(wv)

26/10/2015

  • 26 oktober 2015