Drie op vier kmo's willen sollicitanten betere feedback geven

Werkgevers kunnen sinds kort hun indruk over sollicitanten melden op de website van VDAB. Slechts een derde van de kmo's is daarvan op de hoogte.

13 november 2014

Delen

Fons Leroy
"Dankzij ‘sollicitatiefeedback’ van zowel werkgevers als werknemers kan VDAB beiden beter ondersteunen in hun zoektocht.” (Fons Leroy, VDAB)

Nepsollicitanten die zich alleen maar aandienen om te bewijzen dat ze moeite doen om een job te vinden en zo hun uitkering niet te verliezen, zijn al lang een doorn in het oog van werkgevers. Net zoals sollicitanten steen en been klagen over het gebrek aan feedback dat ze krijgen van werkgevers waar ze solliciteerden maar niet 'weerhouden' werden.

VDAB en ondernemersorganisatie NSZ kennen de situatie. Uit een gezamenlijke enquête bij 508 Vlaamse kmo's blijkt dat 60 procent van de ondernemingen nepsollicitanten over de vloer krijgt. VDAB vraagt werkgevers om daar melding van te maken. Dat kan sinds kort online via de website van de VDAB, maar van die mogelijkheid is maar een derde van de werkgevers op de hoogte.

Wie de module gebruikt, is er nochtans erg positief over, klinkt het bij VDAB. NSZ wil dat VDAB de module meer promoot bij bedrijven zodat het sollicitatiegedrag beter kan opgevolgd worden.

Sancties

Bij sollicitanten is te horen dat ze te weinig op de hoogte worden gehouden van de volgende stappen van het rekruteringsproces. VDAB en NSZ vinden het 'bemoedigend' dat drie op de vier bevraagde werkgevers zeggen bereid te zijn om kandidaten beter te informeren.

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB: “Dialoog, wederzijds respect en vertrouwen liggen aan de basis van duurzame tewerkstelling. Zowel werkzoekenden als werkgevers dragen daar hun deel aan bij. Dankzij het systeem van ‘sollicitatiefeedback’ – waarbij zowel de werkgevers als de werkzoekenden hun indrukken van het sollicitatieproces meegeven – kan VDAB beiden beter ondersteunen in hun zoektocht. Een werkzoekende die bij verschillende sollicitaties ongemotiveerd overkomt, zal uitgenodigd worden om zijn zoekgedrag en werkattitude te bespreken. Dat kan leiden tot hetzij een aangepast zoekgedrag hetzij een verlies van uitkering.”

(wv) - Foto: (kb)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.