Deze werknemers kregen een wapen als kerstcadeau (VIDEO)

Chocolade, koekjes, een pen of een heus kerstfeestje? Werkgevers trakteren het personeel alsmaar vaker op een mooi kerstcadeau. Dat kunnen we uiteraard alleen maar toejuichen. Maar het Amerikaanse bedrijf BenShot ging nog een stapje verder en gaf elke werknemer… een wapen naar keuze.

20 december 2018

Delen

Wapen

Glazen waarin een kogel vastzit, dat is waar het Amerikaanse bedrijf BenShot de markt mee veroverde. Voor originaliteit alvast een dikke tien waard, maar of ze even hoog scoren met hun kerstgeschenken voor hun werknemers is nog maar de vraag.

Om het teamgevoel op de werkvloer te versterken, gaf de bedrijfsleider elke werknemer een wapen dat ze zelf mochten kiezen. En daarvoor heeft de onderneming twee goede redenen. In de eerste plaats om de werknemers zich veiliger te laten voelen, en ten tweede omdat het volgens de bazen gewoon plezant is. “Geen bonus waar de rekeningen mee betaald worden, wel iets waar ze zélf veel plezier aan kunnen beleven”, klinkt het bij BenShot.

Lesje schieten

Maar niet iedereen stond te springen om een wapen als kerstcadeau te krijgen. Twee van de zestien werknemers keurden het idee in eerste instantie resoluut af. Maar de schietlessen die ze erbij kregen, om veilig met het wapen te kunnen omgaan, bracht hen tot inkeer.

De andere werknemers waren van in het begin enthousiast over hun kerstcadeau. Het gaf hen onmiddellijk een sterker gevoel en ze waren van mening dat ook het groepsgevoel onder de collega’s een serieuze boost kreeg.

Controversieel

Dat het een idee is dat de meningen verdeelt, dat is zeker. Onlangs laaide de wapendiscussie weer hevig op na een schietpartij in een synagoge in Pittsburgh, waarbij elf doden vielen. In dezelfde periode vielen nog eens dertien doden tijdens een schietincident in een bar in Thousand Oaks, en een paar maanden geleden schoot een werknemer van een softwarebedrijf in Wisconsin vier collega’s neer.

Op Twitter lieten heel veel mensen weten wat zij van het kerstcadeau vonden. Sommigen waren radicaal tegen, anderen vonden het dan weer een prachtig geschenk. En jij?

 

 

(dt/em) - Bron: Het Laatste Nieuws 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.