Delaware Consulting blijft stevig aanwerven

Opnieuw zal IT-dienstverlener Delaware Consulting op het eind van dit jaar meer dan 100 nieuwe medewerkers hebben aangeworven. Daarmee zet het bedrijf zijn opmerkelijke groeiritme voort. Vorige week zijn 55 schoolverlaters gestart in de Delaware Junior Academy, die hen voorbereidt op hun taak in een steeds groter wordende internationale organisatie.

17 september 2015

Delen

“We hebben jaarlijks een grote instroom van schoolverlaters, aangevuld met evenveel ervaren nieuwe medewerkers.” (Gert Grobben, HR director Delaware Consulting)

Delaware Consulting uit Kortrijk is een IT-dienstverlener, vooral gespecialiseerd in ERP, business intelligence en e-commerce. Het bedrijf startte in de jaren 1980 als IT-afdeling van Bekaert maar werd een twaalftal jaar geleden ‘verzelfstandigd’.

Als je ziet hoeveel mensen Delaware Consulting de voorbije jaren aanwierf, telkens een honderdtal per jaar, is ‘groei’ nog een understatement. Een ‘steile groei’ past misschien beter. “Als je het jaar per jaar bekijkt, groeien we vrij stabiel en organisch,” zegt hr director Gert Grobben. “Doordat we dit gestaag en gecontroleerd doen, is die groei goed beheersbaar op het vlak van hr en de hele organisatie. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat de ‘beslissingskanalen’ zo kort mogelijk blijven, zodat iedereen het gevoel behoudt dat hij mee aan het stuur zit.”

In absolute cijfers zal Delaware Consulting dit jaar, met 165 nieuwe medewerkers, het grootste aantal ooit hebben aangeworven. “Onze groei heeft met een aantal factoren te maken. Onze alliantie met twee grote technologiespelers SAP en Microsoft, die blijven inzetten op innovatie en verbreding en ook trendsetters zijn in cloudtoepassingen. Onze erkenning als vooraanstaande partner van deze giganten zorgt ervoor dat wij heel snel kunnen inspelen op de nieuwe trends, vaak als eerste binnen onze markten.”

Werkgeversimago ondersteunen

Delaware Consulting mikt op een zo divers mogelijke samenstelling van zijn personeelsbestand, met een gelijk aandeel schoolverlaters en meer ervaren rotten. “Die diversiteit is onder meer belangrijk omdat wij een steeds breder pakket aanbieden aan onze klanten”, zegt Gert Grobben. “Zo heeft de pijler business consultancy de jongste jaren veel aan belang gewonnen.”

Zeker naar schoolverlaters toe, die bij Delaware als junior consultants aan de slag kunnen, doet het bedrijf verwoede inspanningen. Vorige week zijn er 55 begonnen aan hun opleiding in de Delaware Junior Academy, de grootste groep tot nu toe. “Zij hebben dus al een contract, maar de rekrutering start uiteraard veel vroeger”, benadrukt Gert Grobben.

“Wij bezoeken scholen, staan op jobbeurzen en organiseren onze eigen events. We hebben ook ons eigen business game ontwikkeld voor mensen die bijna afstuderen. Dit jaar hebben meer dan zeventig studenten uit verschillende universiteiten eraan deelgenomen. Die link met de universiteiten, onder meer ook door cursussen gegeven door mensen uit ons managementteam, is belangrijk voor ons imago als werkgever. We mogen zeggen dat we, door onze goede integratie in de netwerken van hogescholen en universiteiten, de instroom van schoolverlaters goed onder controle hebben, ondanks de schaarste van IT- en andere gespecialiseerde profielen op de arbeidsmarkt. Dat veel sollicitanten via onze medewerkers, onze klanten en ons netwerk de weg naar Delaware vinden, lijkt ons een goede barometer voor ons werkgeversimago. Van oudsher mikken we op een gezonde mix van mensen met een informaticaopleiding en mensen met een eerder economische of ingenieursachtergrond.”

Ervaren profielen in consultancy zijn momenteel niet erg mobiel, maar Delaware Consulting verwacht dat dit zal verbeteren nu de economie weer wat aantrekt. “We trachten ervaren businessprofielen te motiveren om bij ons de stap naar consultancy te zetten, onder meer door te wijzen op opleidingsaanbod”, zegt Gert Grobben.

Opleidingstraject in huis

Schoolverlaters volgen in de Delaware Junior Academy een opleidingstraject van zes tot acht weken. De eerste weken brengen ze weer op de ‘schoolbanken’ door, om zowel de waarden van Delaware, als de specifieke tools en technologieën, en de manier van werken te leren kennen.

Delaware Junior Academy
Gert Grobben: “Een training academy dus in de zuiverste zin van het woord, met een traject dat afhangt van het domein waarin ze uiteindelijk zullen werken. Het traject omvat ook opnieuw een business game, waarmee de juniors aan de hand van fictieve cases leren hoe een project bij ons wordt aangepakt. En uiteindelijk worden ze stelselmatig, nog steeds begeleid door ervaren consultants, op de werkvloer ingezet. Nieuwe medewerkers met ervaring starten meer verspreid over het jaar en worden al sneller ingezet op klantenprojecten, maar krijgen ook trainingen.”

Internationale jobkansen

Intussen gaat de internationale expansie van Delaware Consulting voort. Recent werden nieuwe kantoren geopend in Hongarije en Maleisië, bovenop de bestaande vestigingen in acht landen, en er zitten er nog in de pijplijn. Nieuwe medewerkers komen dus terecht in een organisatie die ook internationale kansen biedt. Gert Grobben: “Wij blijven een GLocal-aanpak hanteren, waarbij onze buitenlandse kantoren vooral geleid worden door een plaatselijk management. Maar de komende jaren willen we de internationale samenwerking verder stimuleren. Dat houdt ook in dat er meer kansen zullen zijn voor medewerkers hier in België om voor korte of langere termijn, op vrijwillige basis, internationaal aan de slag te kunnen.”

Maar groei is voor Delaware Consulting geen doel op zich, besluit Gert Grobben. “We zijn niet beursgenoteerd en kijken op lange termijn. De groei moet het gevolg zijn van kansen die we zien op onze markten.”

(wv) – Meer info: www.delawareconsulting.com

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.