De top 10 van best beoordeelde bedrijven in België

Hoe beoordelen Belgische werknemers hun bedrijf? Glassdoor zocht het uit.

Glassdoor is een sociale en interactieve reviewsite die werknemers de kans geeft om hun werknemers te beoordelen. Ze reiken hier jaarlijks een award voor uit, namelijk de Annual Employees' Choice Award for Best Places to Work. Dit gebeurt op internationaal niveau, maar je kan ook de topscores voor Belgische bedrijven (of bedrijven die in België gevestigd zijn) berekenen.

Methodologie

Deze top 10 van best beoordeelde bedrijven in België is samengesteld op basis van alle reviews in België. Enkel bedrijven met minstens 20 reviews werden meegerekend. Op basis van de feedback die door werknemers werd achtergelaten, past Glassdoor een algoritme toe.

Dit algoritme baseert zich op de afzonderlijke awardcategorieën waarop de bedrijven beoordeeld werden. Deze kunnen teruggevonden worden als kernwoorden in de reviews. Werknemers kunnen zelf een geschreven (plus- en minpunten) beoordeling geven en een waardebeoordeling met behulp van een star rating system. Als onderdeel van het algoritme, neemt Glassdoor daarbij de kwaliteit, de hoeveelheid en de consistentie van reviews in overweging.

Top 10 Belgische bedrijven om voor te werken

Positie Bedrijf Score
1 AG Insurance 4,5
2 Familiehulp 4,5
3 Showpad 4,4
4 Wit-Gele Kruis 4,4
5 Colruyt Group 4,3
6 Janssen Pharmaceutica 4,2
7 UCB 4,1
8 Telenet 4,1
9 Deloitte 4
10 SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication SCRL) 4

Gebaseerd op bedrijven met minimum 20 reviews op 27/06/2016. 

Wat vind jij van het lijstje van Glassdoor? Zitten er volgens jou toch verrassingen bij? En welke score geef je jouw werkgever?

(sjv) – Bron: Glassdoor.be  

Meer info over Gelukkig op het werk , Werkplek

13/09/2016