De make-over van Mario

Twee lezers kregen van hun collega's via Jobat een nieuwe look cadeau. Na een dag professioneel stijladvies gaan ze dit jaar in een heel nieuw kleedje naar het werk.

12 januari 2009

Delen

Met voornamelijk vrouwelijke collega's om zich heen, kan het niet anders dan dat de outfit van coördinator Mario Verzele elke dag nauwkeurig onder de loep genomen wordt. Collega's Daisy en Kathia vonden de tijd rijp om Mario eens van kop tot teen onder handen te nemen."

In casual jeans, sneakers en los hemd komt Mario naar het salon van Toni & Guy in Antwerpen. "Ik heb al allerlei kapsels uitgeprobeerd. Kapper Bart zet er onherroepelijk zijn schaar in. De krullen worden vooral aan de zijkanten sterk gekortwiekt, waardoor Mario's gezicht veel beter uitkomt. Met zijn getemde haren ziet de West-Vlaming er op slag ook een stuk verzorgder uit.

Styliste Lien Degol is alvast opgetogen om Mario's look af te werken met een nieuwe werkoutfit. Ze gaat resoluut voor een goed getailleerd pak, want daarmee zijn de meeste mannen klaar om de professionele arena te bekleden. "Zelf was ik ook al lang van plan me eens een pak aan te schaffen, maar ik wist niet goed hoe eraan te beginnen", geeft Mario toe.

'Een effen hemd is jong'

Lien kiest een donkerblauw exemplaar met een fijne krijtstreep uit, een echte klassieker. "Een effen hemd eronder geeft een jonge uitstraling. Je kan er dan een das in dezelfde kleur van het hemd op combineren. Voor de breedte van de das kijk je best naar de breedte van de kraag van je hemd. Cruciaal is dat het wat in verhouding is", adviseert ze.

Ook met de kleurencombinatie tussen hemd en das moet je oppassen. "Met een witte das op een donker hemd zie je er als snel uit als een pooier en dat wil je op je werk wellicht wel vermijden. Gekleurde jasjes met een zwart hemd eronder is dan weer wat Dany Verstraeten." Met andere woorden: laat die look maar links liggen.

Ruitjes en streepjes en bolletjes

Mario krijgt een wit-blauw geruit hemd en een rode das met subtiel stippenmotief aangemeten. Omdat het krijtstreepje van het pak en de stipjes op de das heel subtiel zijn, krijg je een speelse toets zonder er grotesk uit te zien. Streepjes én ruitjes én bolletjes kunnen dus best, als je het wat gedimd houdt.

Maar alles kan nog beter. Aangezien paars de modekleur van het moment is, valt de ultieme keuze op een kasjmier V-trui en een das in die tint. Het hemd wordt uiteindelijk een wit exemplaar met paarse strepen. Mario straalt. "Dit vind ik geweldig."

'Spontaan applaus'

En ook Mario oogst er succes mee. "De collega's stonden mij deze morgen op te wachten toen ik uit de lift kwam, en er barstte spontaan applaus uit", laat hij de dag nadien weten. "De collega's met een opleiding in snit en naad moesten mij meteen uitgebreid controleren. De stof werd goed bevonden, het knoopsgat aan de mouw werd opengemaakt en er werd gezegd 'dat ik toch moest opletten als ik neerzat in de wagen, want 't is al een beetje gekreukt'. Kortom, superreacties van iedereen."

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.