De make-over van Evelyne

Twee lezers kregen van hun collega's via Jobat een nieuwe look cadeau. Na een dag professioneel stijladvies gaan ze dit jaar in een heel nieuw kleedje naar het werk.

12 januari 2009

Delen

Evelyne Sauvage (38) werkt op de dienst fondsenwerving van de Leuvense universiteit. Net als zoveel werkende vrouwen heeft Evelyne een outfit nodig die praktisch is maar die toch voor elke werksituatie geschikt is. "Ik moet er zeker in kunnen fietsen, want ik ga elke dag met de fiets naar het werk. Meestal mag dat wel", lacht Evelyne. "Op kantoor komen er dan weer regelmatig professoren langs, zodat ik het toch wat formeel moet houden."

Met dat verlanglijstje gaat Evelyne eerst bij kapper Bart van Toni & Guy onder het mes. "Krullen, altijd moeilijker", zucht hij. Hij besluit er duchtig de schaar te zetten. Het krijgt ook een fris kleurtje, zonder dat de kleur te veel gaat overheersen. "Haar huidige kapsel is nogal eentonig en een beetjes dof", vindt Bart immers.

'Vermijd te felle make-up'

Daarna volgt voor Evelyne de grootste beproeving van de dag. Na jaren de natuur haar gang te laten gaan, neemt visagiste Elke van MAC haar wenkbrauwen onder handen. "Zo komen je ogen meteen beter uit. Eens er een vorm in je wenkbrauwen zit, is het trouwens makkelijk om ze thuis zelf af en toe bij te epileren", vertelt de visagiste.

De visagiste gaat voor subtiele kleuren, met een vleugje goud aan de binnenkant van de ogen om die nog meer naar voor te laten komen. "Het ergste is als je make-up eruitziet alsof je naar een feestje zou gaan. Vermijd dus te felle kleuren en te veel zwart rond de ogen", raadt Elke aan.

'Het mag wel wat strakker'

Last maar zeker not least neemt styliste Lien haar kleding onder handen. "Op zich is er niets mis met je outfit, maar voor op het werk mag het allemaal toch wat strakker en stoerder." Evelyne heeft één veto: geen grijs mantelpakje. Lien gaat voor een klassevolle V-pull met hemdje. Wel gecentreerd, zodat het er modern uitziet. Dat combineert ze met een donkerblauwe losse wollen broek en een bruin leren jasje.

"Deze look kunnen de meeste vrouwen aan op kantoor", stelt Lien. "Hou het sober, zonder al te veel frulletjes en kleurtjes. Dan zie je er voor elke werksituatie gepast uit en stuit je ook niemand tegen de borst met je kleding. In een creatief beroep kan je je wat meer permitteren. Maar over het algemeen hou je het beter wat clean en formeel. Je wil toch niet riskeren dat ze zeggen: wat heeft die nu aan?"

'Zeer stijlvol'

Thuisgekomen wordt Evelynes nieuwe look enthousiast onthaald. "Mijn moeder en mijn kinderen vonden dat ik er jonger en groter uitzag. Ook mijn man vond alles heel mooi", laat ze ons weten. "Mijn collega's waren eveneens onder de indruk. Zeer stijlvol, vonden ze. Ze vonden dat ik straalde."

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.