De kantoortoekomst van Etalentis

Zacht kunstgras onder je voeten, een knusse loungehoek en een eigenste wall of fame met leuke foto's van je collega's... Voor de medewerkers van het Hasseltse consultancybedrijf Etalentis is het hun vertrouwde werkbiotoop.

26 december 2008

Delen

Met gras tussen je tenen

"Het ziet er hier vooral niet uit als een kantoor", vertelt commercieel-administratief bediende Ine Vaes. "Daardoor is de werksfeer erg relaxed. Ook door de wall of fame die we hier hebben. Daar hangt van alle collega's een foto tijdens hun favoriete vrijetijdsbesteding. Je vraagt dan aan elkaar waarom je net die foto gekozen hebt en zo raak je aan de praat."

"Sommigen vinden het kunstgras fantastisch, anderen vinden het maar niks"

Op technologisch vlak vind je hier de doorsnee snufjes. Wel is er een lange werktafel waar medewerkers op om het even welke plaats hun computer kunnen aansluiten. "Je zit naast elkaar en begint zo al eens te spreken over dingen buiten het werk. Maar we hebben wel de discipline om het werk rond te krijgen", vertelt Ine. Zaakvoerder Gert Martens treedt haar bij: "Het is niet omdat het er leuk uitziet dat er niet gewerkt wordt. Integendeel, iedereen hier is erg jobgericht en klopt overuren indien nodig. Mensen motiveer je niet enkel met financiële stimuli, een leuke werkomgeving helpt ook."

Maai het kunstgras

Veel bezoekers kijken zich alvast de ogen uit. "Vaak krijg je grapjes te horen als: wanneer is het hier nog eens gemaaid?", lacht Gert Martens. "Anderen vragen zich dan weer af hoe je zo'n vloerbedekking proper houdt." "De reacties zijn verdeeld. Sommigen vinden het fantastisch, andere vinden het maar niks", voegt Ine daaraan toe. "Maar persoonlijk voel ik mij er wel goed bij." Gert Martens is alvast vastberaden om nog verder te gaan in zijn aparte kantoorconcept. "Ik wil ook de ontvangstruimtes onder handen nemen en ook daar een meer huiselijke sfeer scheppen."

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.