De interimsector reageert: ‘Valse jobs bestaan niet!’

De uitzendsector is het niet eens met de Oostendse jongeren die vinden dat interimkantoren met hun voeten spelen. Valse jobs bestaan niet, en dagcontracten bieden ook voordelen, zegt de sector. Die meent dat je in andere regio’s wellicht ook een ander verhaal hoort.

12 februari 2013

Delen

“Er zijn jobs. Of dat altijd de juiste zijn voor iedere doelgroep, is iets anders” (Geert Van Droogenbroeck, marketingmanager Adecco)

Valse jobs achter het raam, het ene dagcontract na het andere, verloren dossiers en eindeloze testen. Een twintigtal Oostendse jongeren trok deze week fel van leer tegen praktijken van interimkantoren die volgens hen schering en inslag zijn. Om hun zaak te verdedigen, verzamelden ze een jaar lang verhalen van lotgenoten aan de deuren van Oostendse uitzendkantoren.

Geen valse jobs

Dat vraagt om een reactie van de sector. Met één klacht is die het alvast roerend oneens. ‘Valse jobs bestaan niet’, klinkt het unisono bij zowel Randstad, Adecco, T-Interim, Secretary Plus en Unique.

‘Ik vraag me wat het voordeel is van mensen te lokken met valse jobs en daar tijd in te steken’, zegt Geert Van Droogenbroeck, marketingmanager bij Adecco. ‘Er zijn jobs. Of dat altijd de juiste zijn voor iedere doelgroep, dat is iets anders. Goed communiceren daarover is belangrijk, en misschien gebeurt dat niet altijd.’

Sociale inspectie

De sector beklemtoont dat hun kantoren regelmatig bezoek krijgen van de sociale inspectie. En dat die er nauw op toeziet dat de regels gerespecteerd worden. Hebben de jongeren dan ongelijk? Worden er geen valse jobs geafficheerd om volk en cv’s binnen te krijgen?

Het kan gebeuren dat ingevulde jobs niet altijd meteen worden weggehaald, maar niemand is gebaat bij het promoten van niet-bestaande jobs, omdat dat enkel tot frustratie leidt, klinkt het. Een strategie om mensen te lokken en cv’s te verzamelen, zit er volgens de geïnterviewden niet achter.

Dagcontracten

Naast valse jobs zijn de vele dagcontracten een doorn in het oog van de Oostendse jongeren. In 2010 werkte één op de drie uitzendkrachten met een dagcontract. Een van de Oostendse jongeren zei dat zijn cv er vijf pagina’s van telde. Bedrijven zouden die dagcontracten gebruiken om bijvoorbeeld betaalde feestdagen te omzeilen. ‘Als er excessen zijn, moeten die eruit’, vindt Geert Van Droogenbroeck.

In de toekomst wordt het sowieso moeilijker om uitzendkrachten met een dagcontract te laten werken. In januari dit jaar bereikten de sociale partners in de NAR (Nationale Arbeidsraad) daar een akkoord over. Opeenvolgende contracten mogen enkel als de nood aan flexibiliteit wordt bewezen. Het wetsvoorstel dat dit mogelijk moet maken, is nog niet in voege.

Flexibiliteit

Secretary Plus werkt niet met dagcontracten. ‘Maar,’ zegt sales & operations manager Linda Cappelle, ‘het principe van interim blijft het aanbieden van flexibiliteit, naar klanten én kandidaten. Haal dat weg en het voordeel van uitzendwerk verdwijnt. We moeten alles doen om misbruik tegen te gaan, maar mogen het kind niet met het badwater weggooien.’

‘Niet alle bedrijven gebruiken dagcontracten voor het gemak’, zegt Geert Van Droogenbroeck van Adecco. ‘Heel wat bedrijven en sectoren hebben die flexibiliteit echt nodig. We mogen die niet zomaar uit de arbeidsmarkt halen.’

Vast werk

‘Je kunt dagcontracten ook positief bekijken’, meent Kris Matthijs, algemeen directeur België bij T-Groep. ‘Tijdens hun opdracht vergroten de uitzendkrachten hun kansen bij een bedrijf, omdat ze kunnen tonen dat ze de juiste competenties en motivatie hebben.’

‘Deze reactie komt ook niet van alle jongeren’, zegt Matthijs. ‘In Oostende ligt de werkloosheid veel hoger dan in de meeste andere delen van Vlaanderen. Je hebt er heel veel kandidaten voor een beperkt aantal jobs. In steden en gemeenten met een historisch lage werkloosheid hoor je wellicht een ander verhaal.’

‘Het zou me inderdaad verbazen moest iedereen er zo over denken, als je ziet hoeveel jongeren hun weg vinden naar de arbeidsmarkt via uitzendwerk’, meent ook Geert Van Droogenbroeck.

Volgens Katty Scheerlinck, commercieel directeur bij Unique, stroomt 60 procent van hun uitzendkrachten door naar een vaste job. Ook sectorfederatie Federgon meldt dat de helft van de uitzendopdrachten leidt naar vast werk

(bvdb) – Foto: (kb) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.