De ideale starter volgens rekruteerders overal ter wereld

De persoonlijkheid en de persoonlijke kwaliteiten van afgestudeerden zijn belangrijker dan hun harde technische competenties. Ook stage lopen, verhoogt hun marktwaarde op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een onderzoek bij de hr-verantwoordelijken van bedrijven in een twintigtal landen.

19 december 2012

Delen

Europese studenten

Het Franse l'Institut Trendence wou zo de marktwaarde van de afgestudeerden overal ter wereld meten.

De persoonlijkheid telt

Bestaat de ideale afgestudeerde? Absoluut, volgens het onderzoek primeren de persoonlijkheid en de persoonlijke kwaliteiten boven de harde technische competenties van de kandidaten. Iemand die net afgestudeerd is, moet zich goed kunnen voorstellen in een sollicitatiegesprek, zijn motivatie kunnen toelichten, zijn cv goed kunnen opstellen ...

Veel rekruteerders appreciëren dat de jongeren stages hebben gelopen en ervaring hebben in werken in teamverband. Rekruteerders geven in het onderzoek aan dat ze zich niet enkel willen bezighouden met de afgestudeerden op te leiden en hun technische kwaliteiten te verbeteren. Het zijn de technische én sociale capaciteiten die iemand doen slagen in het professioneel leven. De belangrijkste kwaliteiten op lange termijn zijn: aanpassingsvermogen, communicatievaardigheden en kunnen werken in teamverband.

En tegelijk ervaren zijn?!

Gevraagd naar het belangrijkste punt dat jongeren kunnen verbeteren, zegt ongeveer een derde van de rekruteerders hun professionele ervaring. Dat lijkt misschien logisch, maar afgestudeerden kunnen natuurlijk enkel ervaring opdoen als ze van bedrijven de kans krijgen om te starten. Rekruteerders vinden ervaring op lange termijn belangrijker dan managementkwaliteiten.

Voor een overweldigende meerderheid van de niet-Engelstalige rekruteerders is de kennis van het Engels een absolute must.

Universiteiten passen zich aan

Interessant is dat de universiteiten werden onderzocht op de marktwaarde van de afgestudeerden die ze afleveren, en niet zoals zo vaak op de academische performantie van de universiteiten volgens objectieve criteria zoals het aantal professoren, werkbudgetten voor de studenten, selectieproces ...

In 2012 waren de rekruteerders globaal meer tevreden over de universiteiten dan in 2010. Overal ter wereld zijn de universiteiten zich aan het aanpassen om zich meer af te stemmen op de vereisten van de arbeidsmarkt.

Het klassement van de universiteiten bevat dan ook verrassingen. Tussen de 20e en de 50e plaats staan ook minder gereputeerde universiteiten, instellingen waarvan de rekruteerders vinden dat ze goed inspelen op hun verwachtingen. De universiteiten van Groot-Brittannië en de VS staan op kop. Maar die laatste verliezen terrein, aangezien de rekruteerders aangeven dat de beste studenten afzwaaien van Britse universiteiten.

Er is ook een opmerkelijke opgang van instellingen uit China, Hong Kong, en opmerkelijke prestaties van Europese universiteiten: Zwitserland, Nederland en … België. Gent klopt Leuven. De Ugent staat op de 58e plaats en de KUL op de 64e.

(mr) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.