De Gentse flikken zoeken u

Op 29 september en 10 oktober organiseert de Lokale Politie Gent rekruteringsdagen. Naar welke profielen kijken de Gentse flikken uit? Tania Roers, diensthoofd HRM Politiezone Gent: “In een groot stedelijk korps is er plaats is voor heel veel profielen. Toch zoeken we vooral mensen die in contact staan met onze bevolking: vooral inspecteurs dus.”

13 september 2016

Delen

Mogelijke taken bij de lokale politie bestaan uit slachtoffers helpen, daders van criminele feiten vatten en ja, soms ook verkeersboetes uitschrijven. “Als terreininspecteur wordt er van je verwacht dat je handelt en denkt vanuit nabijheid met alle gemeenschappen van Gent”, verduidelijkt Tania Roers.

“De leidraad is dat je mensen behandelt zoals je zelf behandeld wilt worden. Daarbij krijg je heel wat ondersteuning. Ook voor medewerkers die promotie willen maken via examens of cursussen. Via interne inkijkstages is het bovendien mogelijk om een andere job in ons korps eens uit te proberen. We geloven ook in een goede balans tussen werk en privé”, klinkt het.

Politie Gent zoekt jaarlijks meestal meer dan vijftig operationele personeelsleden. Dit jaar gaat het om vooral inspecteurs en hoofdinspecteurs en een tiental administratieve functies. “Die aantallen zijn wel altijd afhankelijk van de in- en uitstroom.”

Blauw vakmanschap

Hoe is de ‘bedrijfscultuur’ bij de Gentse politie en wat zijn de succesfactoren voor de job? “Bij Politie Gent gebruiken we graag de term ‘blauw vakmanschap’. We streven ernaar dat medewerkers hun uitdagende – en soms moeilijke – job goed kennen en uitvoeren. We verwachten hierbij betrouwbaarheid en wederzijds respect. Alle medewerkers, elk met hun eigen competenties en talenten, doen de organisatie groeien. Ze zijn integer, nemen verantwoordelijkheid en leggen verantwoording af. We willen dan ook dat leidinggevenden hun medewerkers hierin vertrouwen. Het Gentse korps wil een goed familiebedrijf zijn. Een team dat elkaar in goede en kwade dagen ondersteunt en samen mooie resultaten bereikt.”

De jobdagen worden elk jaar georganiseerd. “Ze staan open voor alle geïnteresseerden”, benadrukt de HRM-verantwoordelijke. “Je krijgt er info over de selectieprocedure en het opleidingstraject. Daarnaast staan collega’s van onze interventiedienst, wijkdienst en verkeersdienst klaar om al je vragen te beantwoorden over de politiewerking, je verwachtingen en de inhoud van een eventuele toekomstige job. Bovendien kun je er al eens oefenen voor de officiële cognitieve testen die bij de selectieprocedure horen.”

(wv) – Meer info: www.degentseflikkenzoekenu.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.