De gemiddelde lonen in de financiële sector

Het gemiddeld beginnersloon ligt in de financiële sector meestal tussen de 1.700 en 2.200 euro bruto per maand. Dat blijkt uit de 'Financial Salary & Benefits Guide 2007-2008' van Robert Half International.

10 juli 2012

Delen

loon

Na tien jaar zijn de verschillen echter een stuk opgelopen. Accountants op minder gekwalificeerde echelons verdienen na tien jaar dienst lonen van pakweg 2.000 à 2.500 euro bruto.

De lonen van controllers, auditors, financiële analisten en treasury managers van hun kant zijn na tien jaar gemiddeld tot pakweg 4.500 à 6.500 euro per maand opgelopen.

Beste verdieners

In sommige functies, zoals managers in interne audit, controlling of consolidatie, tenslotte zijn lonen van 9.000 à 10.000 euro per maand na tien jaar ervaring geen uitzondering. Zij behoren tot de beste verdieners onder de financiële profielen.

Wat opvalt in de cijfers van het rapport, is dat de lonen in externe audit- en consultingkantoren gemiddeld zo'n 10 procent lager liggen dan in de interne controlling- en auditdepartementen van grote bedrijven. Het basissalaris dat door de externe consultants wordt geboden aan jongafgestudeerde universitairen, wordt evenwel aangevuld met een erg volledig pakket extralegale voordelen.

(kv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.